BRANIL S SVASTIKO

Hitler nove generacije

Objavljeno 03. november 2015 11.34 | Posodobljeno 03. november 2015 11.35 | Piše: U. S.

Pravi, da bo s svastiko branil Filipine pred sovragom.

Je umrl v bunkerju ali v Braziliji?

MANILA – Predsedniške volitve na Filipinih zagotovo spadajo med najbolj bizarne na svetu, razlog za to pa je preprost: kandidira lahko vsak. Seznam kandidatov za predsednika je torej skorajda neskončen, na njem so tako rekoč vsi – od lokalnih zvezdnikov prek ekscentričnih bogatašev in preprostih kmetov do voznikov avtobusov in poštarjev... Sem in tja se znajde tudi kakšen politik.

Sreda prejšnji teden je bila zadnji dan za prijavo in popis kandidatov, šov pa je ukradel 41-letni taksist, ki sliši na ime Jose Larry Maquinana. Gospod v navadnih črnih hlačah in beli srajci je sproščeno vkorakal v stavbo komisije za volitve v Manili. Nič nenavadnega, če ne bi imel na srajci pritrjene ogromne – svastike. Ko so ga zagledali novinarji, so takoj odhiteli do njega, on pa se je zbranim pohvalil z volilnim materialom, plakati, s katerih so sršeli nacistični simboli. Povedal je, da je nacist in na to ponosen: »Sem Hitler nove generacije!« je vzneseno kričal pred zbranimi.

Novinarji niso verjeli očem, iz množice ljudi je potem priletelo vprašanje: »Brat, kaj je to, kaj ti bo svastika?« Larry je hitro pojasnil: »To je zapisano v Bibliji,« in se pohvalil s papirji, na katerih piše, da so mu odobrili predsedniško kandidaturo. O svojem programu z zbranimi ni pretirano dolgo razpravljal: »Branil bom Filipine pred slehernim napadalcem.« 

Deli s prijatelji