REKORD

Google+ je nahitreje rastoče družabno omrežje

Objavljeno 03. avgust 2011 19.19 | Posodobljeno 03. avgust 2011 19.19 | Piše: N. M./ STA

Prezgodaj je še, da bi presojali, ali resno ogroža Facebook

Delničarji zaenkrat zadovoljni, a zadnjo besedo bodo imeli uporabniki

WASHINGTON – Ameriški spletni velikan Google je pozno vstopil na področje spletnih družabnih mrež, vendar pa je njegova junija predstavljena tovrstna storitev google+ najhitreje rastoča spletna družabna mreža doslej. Do prvih 25 milijonov uporabnikov je prišel občutno hitreje kot danes vodilni facebook.

Facebook še ni ogrožen

Tako po poročanju francoske tiskovne agencije AFP pojasnjujejo tehnološki strokovnjaki, vendar pa hkrati opozarjajo, da je še prezgodaj za ocene, ali bo v prihodnosti predstavljal resno grožnjo vodilnemu facebooku, ki ima več kot 750 milijonov uporabnikov.

Najhitreje rastoč

Po besedah Andrewa Lipsmana iz analitske hiše Comscore je google+, ki ga je Google zagnal 28. junija, do 24. julija pridobil že 25 milijonov različnih obiskovalcev. Myspace je za pridobitev prvih 25 milijonov uporabnikov potreboval 22 mesecev, twitter 33 mesecev, facebook pa 37 mesecev.

Največ je Američanov

Google+ ima trenutno največ – 6,4 milijona – uporabnikov v ZDA, sledijo Indija (3,6 milijona) ter Kanada in Velika Britanija (po 1,1 milijona). Po navedbah Lipsmana jih je veliko med njimi tudi uporabnikov Googlove spletne e-poštne storitve gmail, moških je dvakrat več kot žensk, 60 odstotkov pa jih je starih od 18 do 34 let.

Rast članov je pomemben faktor, saj so vsa socialna družabna omrežja z vsakim pridobljenim članom vredna več.
Deli s prijatelji