OGNJENI ZUBLJI

Gasilci rešili 25 ribic

Objavljeno 06. november 2015 08.41 | Posodobljeno 06. november 2015 08.41 | Piše: U. S.

Zagorela je stikalna plošča na akvariju in padla vanj.

DÜSSELDORF – Gasilci iz Düsseldorfa so dokazali, da je vsako življenje dragoceno– in rešili kar 25 akvarijskih ribic. Tem niti najmanj ni kazalo dobro, ko je v stanovanju izbruhnil požar zaradi napake na stikalni plošči. Na srečo so gasilci rešili majhne prebivalke akvarija, to nikakor ni bila težka odločitev, pravijo. »Reševanje ljudi in živali je naša glavna naloga,« je pojasnil predstavnik düsseldorfskih gasilcev Heinz Engels in dodal, da tokrat gasilci niso prvič reševali ribic.

Rešujejo mačke, ptiče in pse

Ko je goreča plastika padla v 250-litrski akvarij, se je stanovanje hitro napolnilo z dimom. Ta se je širil po stanovanjski hiši in zaskrbljeni sosedje so poklicali gasilce. Preden so ti prišli, je zaradi vročine popokala ena od stranic akvarija in ribice so bile v nevarnosti. Toda gasilci so dobro vedeli, kaj morajo narediti. Polovili so jih in jih premestili v kopalno kad, polno vode. Ob njihovem prihodu je bilo stanovanje prazno, je povedal Engels za lokalne medije. »Če obstaja nevarnost, za živali ali ljudi, bomo tam. Reševali smo mačke in ptiče, ki so se zataknili v dimnikih,« pojasnjuje Engels, »pa tudi pse, ki so zlezli v zajčjo ali lisičjo luknjo, potem pa se sami niso mogli rešiti.«

Ne le to, düsseldorfski gasilci so pomagali tudi že kačam in drugim plazilcem ter eksotičnim živalim. No, ribice, ki so jih rešili pred skorajšnjo smrtjo, zdaj spet veselo plavajo, dobile so povsem nov akvarij, je za nemški Bild povedal njihov lastnik. 

Deli s prijatelji