SREČANJE V ZAGREBU

FOTO: Voditelji so se mastili, policaji pa stradali

Objavljeno 26. november 2015 15.49 | Posodobljeno 26. november 2015 15.27 | Piše: T. Pa.

Policistom se je pisalo slabo, novinarjem še slabše.

190 novinarjev se je ‘teplo‘ za mize in stole.

ZAGREB – Medtem ko so se voditelji držav v Zagrebu, kjer je potekalo srečanje Brdo-Brioni, mastili s tematskimi kosili in izbranimi vini, pa možem, ki so odgovorni za njihovo varnost,image ni šlo tako dobro.

Policijska miza skromno obložena

Kot smo poročali,image je hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović goste presenetila s kosilom na temo Hrvaška za mizo, Slovenija v kozarcu, vendar pa je miza, za katero so obedovali policaji, bila precej revnejša. Jutarnji list poroča, da so v beli vrečki, ki naj bi zadostovala za 12-urno izmeno, našli skromno malico: pol štruce kruha, nekaj salame, konzervo paštete in čokolado ali škatlo napolitank. Žejo so si lahko pogasili s pol litra vode, ki je v nekaterih primerih imela celo mehurčke.

Novinarji celo brez mize

Christian Ferdinand Wehrschütz, dolgoletni avstrijski novinar, je na svojem facebooku zapisal, da tako slabih razmer kot na vrhu procesa Brdo-Brioni v Zagrebu ni še nikjer srečal. »Ni interneta, ni stolov, ni miz.« 190 akreditiranih novinarjev se je v prenatrpani sobi moralo boriti za prost stol ali mizo. Nekateri so se znašli in delali kar stoje, ko so razmere postale neznosne, pa so se zatekli v sosednje prostore.

V 'deželi za časom', kot jo je imenoval Wehrschütz, pa niso imeli niti primerne internetne povezave: »Hitrost 'uploada' na internet je 0,6 megabita. S tolikšno hitrostjo bo prispevek na televizijo prišel v času za naslednji vrh.«

 

Deli s prijatelji