URESNIČENE ŽELJE

FOTO in VIDEO: Deček brez dela lobanje prvič srečal Božička

Objavljeno 16. december 2015 22.07 | Posodobljeno 16. december 2015 22.11 | Piše: T. Pa.

Jaxon preseneča vse zdravnike in srečno čaka že svoj drugi božič.

Jaxon je letos lahko spoznal Božička.

FLORIDA – Ko je mali Jaxon Buell prišel na svet, so mu zdravniki napovedali le kratko življenje: rodil se je namreč z boleznijo, zaradi katere je brez dela lobanje. Kljub črnogledim napovedim pa je dokazal, da je pravi mali borec, ki vsak dan razveseljuje svoja starša.

Grozljivo odkritje

Jaxonova starša Brittany in Brandon Buell je novica o nosečnosti zelo razveselila, vendar je veselje kmalu zasenčila skrb: že na drugem pregledu so jima sporočili, da pričakujeta fantka, a da je z njim nekaj narobe. Najprej so jima zdravniki povedali, da otrok ne bo preživel nosečnosti, a Jaxon je že takrat vse presenetil. Rodil se je 27. avgusta 2014 z izjemno hudo in neozdravljivo boleznijo, zaradi katere so zdravniki napovedali, da ne bo nikdar govoril, hodil in videl.

Jaxon je imel drugačen načrt

A Jaxon se je odločil, da bo še enkrat vse presenetil, in je srečno preživel svoj prvi rojstni dan letos poleti. Starša sta medtem na različnih posnetkih vsem prijateljem in sledilcem pokazala sinov izjemni napredek, Pred kratkim pa sta v božičnem duhu na Jaxonovi facebook strani delila prav poseben trenutek: deček je letos prvič imel priložnost, da je obiskal Božička, poroča Daily Mail. Na fotografijah lahko vidimo malega moža, ki se stiska k Božičku in od njega celo dobi poljubček.

»Jaxon Močni«

Starša sta objavila tudi Jaxonovo sliko ob božičnem drevesu, pod njim pa voščilo: »Z mojo mami in očijem voščimo svetu. Zahvaljujem se za vašo podporo. Od moje družine k vaši ... Vesel božič, vesele praznike in srečno novo leto! Jaxon Strong«

Vzdevek strong (Močni) si je Jaxon priboril s svojo vztrajnostjo in z močjo, saj se kljub črnim napovedim še vedno vsak dan zbuja v naročju svojih staršev.

Deli s prijatelji