DOMA NAREJENI EKSPLOZIV

FOTO: V eksploziji v supermarketu več ranjenih

Objavljeno 27. december 2017 20.51 | Posodobljeno 27. december 2017 20.51 | Piše: STA, M. U.

Zgodilo se je v Sankt Peterburgu.

Foto: Reuters

SANKT PETERBURG – V enem od supermarketov v ruskem Sankt Peterburgu je danes odjeknila eksplozija, v kateri je bilo ranjenih deset ljudi. Po prvih podatkih je eksplodirala doma narejena eksplozivna naprava. Po navedbah policije se je zgodilo okoli 18.30 po krajevnem času (16.30 po srednjeevropskem) v severovzhodnem delu drugega največjega ruskega mesta.

Ruski spletni portal RT poroča, da je bilo v eksploziji, ki je odjeknila v skladišču trgovine, ranjenih deset ljudi, med njimi so štiri prepeljali v bolnišnice, 50 oseb pa so evakuirali. V času eksplozije je bilo v nakupovalnem središču, kjer je trgovina, več tisoč ljudi.

Svetlana Petrenko, tiskovna predstavnica odbora, ki preiskuje incident, je ruskim novinarjem povedala, da je eksplodirala doma narejena eksplozivna naprava s šrapnelom z močjo, enakovredno 200 gramom TNT.

Ozadje napada še ni znano. »Preiskovalci preučujejo vse možnosti,« je poročala ruska tiskovna agencija RIA Novosti. Agencija TASS pa navaja, da je preiskovalni odbor v zvezi z današnjo eksplozijo uvedel preiskavo zaradi naklepnega umora proti najmanj dvema osebama.

Deli s prijatelji