PANIKA

FOTO: Nova drama v Bruslju: v džamiji našli antraks?

Objavljeno 26. november 2015 16.17 | Posodobljeno 26. november 2015 18.09 | Piše: STA, S. U.

Mošeja je v bližini institucij EU.

Fotografija je arhivska.

BRUSELJ – V veliki mošeji v Bruslju so danes odkrili sumljivo pošiljko z belim prahom, zaradi česar so iz zgradbe evakuirali vse ljudi, 11 pa so jih dekontaminirali, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kot je pojasnila tiskovna predstavnica tamkajšnjih gasilcev Anne Wibin, so sumljivi paket z več ovojnicami, med katerimi je bil v eni bel prah, našli na vhodu v mošejo. Zaradi suma, da gre morda za antraks, so sprejeli preventivne ukrepe, je še dejala. Med dekontaminiranimi sta po njenih besedah tudi dva policista. Prvi testi so pokazali, da prah ni radioaktiven, je še povedala Wibinova.

Največja mošeja v belgijski prestolnici leži le nekaj ulic od evropskih institucij, policija in gasilci pa so območje okoli nje zaprli za javnost.

V bruseljski mošeji so sumljivo pošiljko odkrili po tem, ko je več mošej v Molenbeeku, ki velja za središče džihadistov v Belgiji, ta teden prejelo grozilna pisma skupine, ki se je poimenovala Krščanska država.

V belgijski prestolnici sicer od sobote velja najvišja stopnja teroristične nevarnosti. Danes ostaja zaprta približno polovica postaj podzemne železnice ter muzeji, medtem ko šole in vrtci delujejo od srede. Stopnja ogroženosti pred terorističnimi napadi naj bi v Bruslju ostala na najvišji ravni do prihodnjega ponedeljka. Uvedli so jo zaradi bojazni pred terorističnimi napadi, podobnimi tistim, ki jim je bil 13. novembra priča Pariz.

Deli s prijatelji