GROZOTE VOJNE

FOTO: To je fotografija, ob kateri je jokal svet: oče objema trupli dvojčkov (2)

Objavljeno 08. april 2017 13.05 | Posodobljeno 08. april 2017 13.05 | Piše: S. U.

Nadaljevanje konflikta v Siriji je zaznamoval domnevni zračni napad s kemičnim orožjem na mesto Kan Šejkun.

DAMASK – Obupani oče se je odločil s svetom deliti fotografijo svojih sinov, dveletnih dvojčkov Ahmada in Aje, ki sta bila ubita med domnevnim napadom s kemičnim orožjem, in tako pokazati vse grozote nesmiselnega vojskovanja.

Na fotografiji vidimo strtega očeta s praznim pogledom, ki v rokah drži trupelci ubitih sinov. V domnevnem zračnem napadu s kemičnim orožjem na mesto Kan Šejkun, ki je v rokah upornikov, je bilo ubitih najmanj 58 ljudi, ranjenih pa 160.

Pretreseni Abdul Hamid Jusef je v vojni izgubil že 20 članov družine, obdukcija pa je pokazala, da je bil zadnji napad izvršen z bojnim strupom sarin, poročajo britanski mediji. Sam meni, da ga je strup že okužil.

Sirska vojska je zanikala uporabo kemičnega orožja v napadu, poročajo tuji mediji. Ponovili so, da ga še nikoli niso uporabili. Tudi ruska vojska je sporočila, da njena letala niso izvedla nobenega napada v bližini mesta Kan Šejkun.

Krutost vojne v Siriji je po napadu obsodil britanski zdravnik, ki je trenutno na delu v pokrajini Idlib. Poudarja, da gre za zloglasni živčni bojni strup sarin.

Deli s prijatelji