OBISK

FOTO: Cerar papežu pokazal svojo novo punco

Objavljeno 24. marec 2017 20.14 | Posodobljeno 24. marec 2017 20.14 | Piše: STA, Mo. S.

Papež je bil oster. Pravi, da EU brez solidarnosti tvega smrt.

VATIKAN – Papež Frančišek je danes v Vatikanu evropske voditelje posvaril, da 60-letna EU brez solidarnosti tvega smrt. EU mora oživiti vero v začeto pot in ideale očetov evropskega projekta, med katerimi je v prvi vrsti solidarnost, ter mora spet najti upanje, za kar pa je ključno postaviti v ospredje človeka in njegovo dostojanstvo, je izpostavil.

Papež je danes v Vatikanu sprejel voditelje 27 članic Unije in njenih osrednjih institucij, ki ta konec tedna v Rimu obeležujejo 60. obletnico podpisa pravnega temelja Unije, rimske pogodbe. Avdience pri papežu se je udeležil tudi premier Miro Cerar s partnerico Mojco Stropnik.

Poleg papeža sta imela v Vatikanu slavnostna nagovora tudi predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani in italijanski premier Paolo Gentiloni, ki sta izpostavila pomen enotnosti in evropskih vrednot, zlasti evropskega socialnega modela. »Potrebujemo nove ideje in rešitve za odziv na nove izzive,« je poudaril Gentiloni in izpostavil, da je izrazita značilnost Evrope njen socialni model, ki ga je treba utrditi v imenu idealov miru, pravičnosti in razvoja.

Deli s prijatelji