MASAKER V FRANCIJI

Eden od napadalcev v Parizu naj bi v Evropo prišel kot begunec

Objavljeno 14. november 2015 18.56 | Posodobljeno 14. november 2015 18.56 | Piše: STA, S. U.

Grško ministrstvo je še sporočilo, da ne vedo, skozi katere države je v Francijo potoval lastnik potnega lista.

ATENE – Eden od teroristov, ki so izvedli petkove napade v Parizu, bi lahko v začetku oktobra iz Turčije v Grčijo prišel kot begunec, je danes sporočilo grško ministrstvo za zaščito državljanov. Pojasnili so, da so lastnika potnega lista, ki so ga našli poleg trupla samomorilskega napadalca v Parizu, 3. oktobra registrirali na otoku Leros. Ministrstvo je še sporočilo, da ne vedo, skozi katere države je v Francijo potoval lastnik potnega lista, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Preberite več o petkovem terorističnem napadu na Pariz.

Francoska policija je poleg trupla enega od samomorilskih napadalcev danes našla sirski potni list. Neimenovani grški policijski vir pa je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povedal, da so francoskim oblastem posredovali prstne odtise lastnika potnega lista.

V povezavi z napadi v Parizu več aretacij v Belgiji

Medtem so v povezavi s petkovimi terorističnimi napadu v Parizu v Belgiji v bruseljski četrti Molenbeek aretirali več oseb, je sporočilo belgijsko ministrstvo za pravosodje. Kot so sporočili, so bile aretacije povezane s Volkswagnovim vozilom polo, ki je bilo najeto v Belgiji, našli pa so ga pred koncertno dvorano Bataclan, enem od prizorišč napadov, kjer je bilo največ žrtev.

V Parizu je več prič po napadu povedalo, da so se napadalci pripeljali v vozilu z belgijskimi registrskimi oznakami.

Deli s prijatelji