POGUMNO

Eagles of Death Metal se po pokolu vračajo v Pariz

Objavljeno 18. december 2015 21.38 | Posodobljeno 18. december 2015 21.39 | Piše: STA, T. Pa.

Člani skupine so izjavili, da bodo v koncertni dvorani Olympia igrali 16. februarja.

PARIZ – Ameriška skupina Eagles of Death Metal, ki je nastopala v pariškem Bataclanu, ko so teroristi 13. novembra tam pobili 90 ljudi, bo 16. februarja nastopila v pariški koncertni dvorani Olympia. To bo prvi koncert skupine po terorističnemu napadu, s katerim nameravajo nadaljevati prekinjeno turnejo. Poimenovali so jo The Nos Amis Tour.

Bataclan zaprt do polovice 2016

»Na prestavljeno turnejo, poimenovano The Nos Amis Tour (Turneja za naše prijatelje), se odpravljamo, da zaključimo koncertni niz, ki so ga prekinili tragični dogodki 13. novembra v pariškem Bataclanu,« so sporočili člani zasedbe. Dodali so, da bodo tisti, ki so bili v Bataclanu, za koncert v Parizu prejeli brezplačne vstopnice.

Koncert bodo izvedli v koncertni dvorani Olympia, ker bo Bataclan predvidoma zaprt do druge polovice leta 2016. Turnejo bodo nadaljevali v Lillu in Nimesu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Želeli so se vrniti

»Parižani so bili do nas vselej izjemni, naša ljubezen do tega prekrasnega mesta in njegovih prebivalcev pa se je v minulih mesecih še milijonkrat povečala,« je v sredo povedal vodja zasedbe Jesse Hughes. Po njegovih besedah nikoli niso razmišljali o tem, da se v Pariz ne bi vrnili: »Veselimo se februarske vrnitve, da nadaljujemo misijo širjenja rock 'n' rolla.«

Hughes je v prvem pogovoru z mediji po napadu tudi povedal: »Komaj čakam, da se vrnemo v Pariz. Želim se vrniti, želim, da smo prav mi prva skupina, ki bo spet igrala v Bataclanu. Naši prijatelji so šli poslušat rock 'n' roll in so umrli. Želim se tja vrniti – in živeti.«

Prvič na odru

Zasedba Eagles of Death Metal je prvič po napadih, ki so zahtevali 130 življenj, v Parizu nastopila 7. decembra, ko se je pridružila enemu od koncertov irske rock skupine U2 v areni AccorHotels. Na koncu nastopa Ircev so skupaj zaigrali in zapeli ganljivo izvedbo pesmi People Have the Power ameriške pevke Patti Smith. Ameriška zasedba je zaigrala tudi svojo uspešnico I Love You All the Time.

Deli s prijatelji