SREČNICA

Dva tedna ni vedela, da je že milijonarka

Objavljeno 26. julij 2014 14.12 | Posodobljeno 26. julij 2014 14.12 | Piše: E. B.

Američanka zadela na loteriji in milijone podelila s 17 brati in sestrami. Vse je pred dvema letoma dotolkel orkan Sandy, končno lahko začnejo znova.

Srečo je nesebično podelila s 17 sorojenci (fotografija je simbolična).

Naziv sestre leta 2014 ji nikakor ne uide! Srečo je treba deliti, je prepričana Sigrid Endreson iz New Jerseyja, ki je na loteriji zadela neverjetnih dvajset milijonov dolarjev, dobiček pa potem nesebično razdelila na osemnajst enakih delov.

Vsak od njenih sedemnajstih bratov in sestra bo namreč prejel zajeten kos pogače, nihče več, nihče manj: ne nazadnje je pred skoraj dvema letoma vse hudo dotolkel orkan Sandy, zdaj si bodo končno lahko začeli na novo graditi življenje. Bratje in sestre, stari od 53 do 76 let, ki so vedno odraščali tesno povezani ter si stali ob strani v dobrem in slabem, se dobro spominjajo pokojne matere, ki je redno igrala loterijo in upala na denarno srečo. In svojim potomcem, ki so vedeli za njenega konjička, je venomer poudarjala, da bi dobiček pravično razdelila med vse člane, ne glede na znesek.

Dva tedna ni vedela, da je milijonarka

No, zadela ni nikoli ničesar, je pa Sigrid zato zvesto nadaljevala njeno tradicijo. Lističe je vplačevala v bližnjem supermarketu, a priznava, da pri tem ni bila tako dobro organizirana kot mati, ki je številke v nasprotju s hčerko tudi redno in skrbno pregledovala. Prav zato je Sigrid skorajda pozabila na izrezek v svoji torbici, kar dva tedna tako ni vedela, da je v resnici milijonarka! Ko ji je prodajalka v trgovini, kjer je kupila zgolj mleko, razkrila, da so njene številke zmagovalne, je kar onemela in bruhnila v jok, potem pa poklicala eno od sester, češ, naj pride ponjo, saj da voziti zdaj nikakor ne more.

Sledil je družinski sestanek, na katerem so bratje in sestre soglasno izbrali enkratno izplačilo namesto obročnega, tako da jim bo po odbitju davka ostalo približno deset milijonov dolarjev. Vsakomur torej 555.000 dolarjev, za več kot spodbuden nov začetek.

Deli s prijatelji