PROTEST

VIDEO: Begunci: Ni televizije, bolje je, da gremo domov in umremo

Objavljeno 13. november 2015 19.51 | Posodobljeno 13. november 2015 19.51 | Piše: T. L.

Nezadovoljni, ker ni televizije, ni hladilnika, v sobi je le postelja, na teden pa dobijo 12 evrov.

Dejala je, da se v sobe ne bodo vrnili.

HAAG – Begunska kriza je razkrila najrazličnejše obraze: tako državljanov EU kot tudi tistih, ki so v EU prišli ali v strahu za svoje življenje ali v želji po boljšem življenju. Očitno pa so nekateri od beguncev v Evropi pričakovali drugačen sprejem in namestitev.

Tako se je v nizozemskem Haagu pred enim od centrov zgodil protest nekaterih beguncev, ki so se pritoževali, da v sobah v sprejemnem centru nimajo televizije in hladilnika. »V sobi imamo le posteljo. Ne moremo zakleniti vrat sobe, nimamo nič zasebnosti,« je dejala mlajša ženska novinarjem.

Drugi so se pritoževali, da že nekaj tednov dobivajo enako hrano (maslo, mleko) in da je vse zelo slabo. Neki mladenič pa se je pritožil, da na teden dobijo le 12 evrov. »Ves čas le obljubljajo, da bo naše življenje boljše, ampak nič se ne zgodi.«

»Ne želimo bivati v teh sobah«

»Ostali bomo zunaj, ker ne želimo jesti te hrane, ker ne želimo bivati v teh sobah. To ni življenje. Iz svoje države smo odšli zaradi težke situacije, ampak morda bi se morali vrniti v svojo državo in umreti tam. Nismo pobegnili za to, da bi živeli v zaporih,« je še povedala protestnica.

Deli s prijatelji