RAZKOŠNO

Sanader v tajnosti užival na Havajih in Jamajki

Objavljeno 29. junij 2011 17.58 | Posodobljeno 29. junij 2011 19.15 | Piše: Mo. S.

Vajen razkošnega življenja si je med vladanjem privoščil vse mogoče

Ivo Sanader si je med mandatom rad privoščil rajske otoke
ZAGREB – Kot je znano, je družina nekdanjega hrvaškega predsednika vlade Iva Sanaderja med njegovim mandatom (pa tudi že prej) živela razkošno življenje. On je bil najvplivnejši politik, njegova žena ugledna profesorica, hčerki pa obetavni študentki. Živeli so v vili, imeli vrtnarja, hišno pomočnico, vredne umetnine, svojo knjižnico in še kaj.

Zdaj ko so ostali skorajda brez moči, pa na površje prihajajo umazane podrobnosti, o katerih poroča hrvaški spletni Jutarnji list. Najvplivnejša hrvaška družina je v najboljših letih trošila za dopuste na Havajih in na Jamajki ter skrbno izbirala, kdo vse bo lahko v njihovi elitni družbi. Sanaderjevo početje je bilo vedno skrbno varovano, njegova družina pa naj bi z vladnim letalom potovala tudi do Londona in Malte.

Velikokrat se je zgodilo, da nihče pravzaprav ni vedel, kje premier je. Medtem ko je on užival na rajskih plažah (nad Havaji je bil navdušen, nad Jamajko pa ne), sta ga nadomeščala Jadranka Kosor in Damir Polančec, ki sta bila takrat podpredsednika vlade.

Deli s prijatelji