PO VDORU NA KAPITOL

Melania prekinila molk in obsodila opolzke govorice

Objavljeno 11. januar 2021 17.06 | Posodobljeno 11. januar 2021 20.38 | Piše: T. V.

Obsodila je nasilje in pozvala ZDA, da zacelijo svoje rane.

Melania Trump je vdor na Kapitol označila za razočaranje. FOTO: Jim Bourg, Reuters
Odhajajoča prva dama ZDA Melania Trump je več dni po vdoru podpornikov njenega moža Donalda Trumpa na Kapitol prejšnjo sredo le prekinila svoj molk. Na spletni strani Bele hiše je objavljen zapis, v katerem je zapisala, da jo je vdor razočaral in pretresel.
 
Preberite tudi:
Vir iz Bele hiše: Melania se ni pripravljena vključiti v to

V pismu z naslovom Naša pot naprej (Our Path Forward) je Melania poudarila, da je tako kot drugi prebivalci ZDA v preteklem letu spremljala, kako je novi koronavirus pustošil po Ameriki. »Vsi narodi so občutili izgubo svojih bližnjih, gospodarsko škodo in negativne učinke izolacije.« Meni, da je bilo ob tem od blizu zelo navdihujoče videti, kaj vse so prebivalci ZDA pripravljeni storiti drug za drugega in najbolj ranljive družbene skupine.

V nadaljevanju je Melania poimensko naštela žrtve vdora. »Razočarana in pretresena sem zaradi tega, kar se je zgodilo prejšnji teden. Zdi se mi sramotno, da te tragične dogodke spremljajo opolzke govorice, neupravičeni osebni napadi in zavajajoče obtožbe na moj račun od ljudi, ki naj bi bili relevantni in imeli agendo. Ta čas je potreben samo za zdravljenje te države in državljanov. To se ne bi smelo izkoristiti za oseben dosežek,« je zapisala, pri tem pa ni pojasnila, kakšne govorice in obtožbe je imela v mislih.
image
Zahvalila se je vsem, ki so njo in njenega moža podpirali. FOTO: Carlos Barria, Reuters

»Naša nacija si mora zaceliti rane na civiliziran način. Naj ne bo nobenega dvoma; absolutno obsojam nasilje na Kapitolu. Nasilje ni nikoli sprejemljivo.« Kot Američanka je ponosna, da lahko ljudje izražajo svoja mnenja brez preganjanja. Zapisala je še, da je spodbudno, da se je toliko ljudi udeležilo novembrskih predsedniških volitev, vendar pa se ta strast ne sme spremeniti v nasilje. »Največja čast v mojem življenju je bilo služiti kot prva dama. Rada bi se zahvalila milijonom Američanov, ki so mojega moža in mene podpirali v zadnjih štirih letih.«
Deli s prijatelji