ŠALA?

Hrvata prodajala 22-mesečno deklico

Objavljeno 13. avgust 2011 11.57 | Posodobljeno 13. avgust 2011 11.57 | Piše: P. J.

Par je za poplačilo kredita objavil oglas za prodajo hčere Franke

Prodaja Franke v oglasniku
VIŠKOVO – Rast švicarskega franka povzroča težave predvsem kreditojemalcem. Hrvaški par je za šalo na spletu prodajal celo svojega otroka. Starši 22-mesečne deklice iz Viškova v Rijeki so se odločili prodati malo Franko, da bi z njo odplačali kredit. Oglas, ki je bil objavljen na spletni strani njuskalo.hr, je bil kmalu po objavi odstranjen.

Franka za kredit

»Prodamo veselo in ljubko mlajšo hčer, staro 22 mesecev, z imenom Franka. Razlog za prodajo so težave s stanovanjskim posojilom v švicarskih frankih, zaradi katerega družini grozi izselitev. Ker imamo dve hčeri (starejša se je rodila novembra 2007, takratni menjalni tečaj CHF/HRK = 4,40) sva se s soprogo odločila, da vsaj eni omogočiva normalno življenje. Upamo, da bo Franka v dobrih rokah in bo vsaj ona imela lepo življenje. Prednost imajo kupci iz Nemčije, Skandinavije, Avstralije, Kanade in državljani drugih držav s pravno in ekonomsko urejenim stanje, ki ne želijo živeti v bedni, nepravični in skorumpirani Hrvaški. V njej ima le bančniški sistem visok profit,« so v oglasu zapisali starši.

Zahvala Kosorjevi in Sanaderju

Cena za deklico je 164.380 švicarskih frankov, zapisala pa sta, da sprejemata tudi evre in kune. V bizarnem oglasu sta se zahvalila tudi sponzorjem: zagrebški banki, občini Viško, hrvaškemu ustavnemu sodišču, guvernerju banke Željku Rohatinskemu, HDZ, Ivu Sanaderju, Jadranki Kosor, SDP, HNS, IDS, HSLS in ostalim. Pod oglas, ki je bil sicer kmalu umaknjen s spletne strani, sta še zapisala, da gre seveda za šalo in da želita samo izpostaviti resnost stanja na Hrvaškem.

Deli s prijatelji