STRIJE

FOTO: Mamo petih otrok zaradi strij na plaži zasmehovali

Objavljeno 02. avgust 2014 10.18 | Posodobljeno 01. avgust 2014 19.48 | Piše: Mo. S.

»Žal mi je, da moj trebuh ni raven in trd. Žal mi je, da je pokrit s strijami. Ni pa mi žal, da je v mojem trebuhu nastalo, zraslo, bilo varovano in negovano pet čudovitih, zdravih in pametnih ljudi,« pravi Kanadčanka Tanis Jex-Blake.

Njen trebuh je v javnosti povzročil zasmehovanje.

Le malo zgodb navadnega človeka se tako dotakne množic, kot se je naslednja. Kanadčanka Tanis Jex-Blake je kot odgovor na nesprejemljivo vedenje treh mladostnikov na facebooku objavila fotografijo svojega trebuha, ob njej pa še odprto pismo, ki se pridno širi po spletu.

»Žal mi je, da moj trebuh ni raven in trd«

Kot je mamica petih otrok zapisala v pismu, želi dvema fantoma in dekletu, ki so jo zasmehovali, povedati, da ni prav nič narobe s tem, da mamica v spremstvu dveh otrok uživa na plaži, pa čeprav ima na trebuhu – strije. V pismu se jim opravičuje, da jih je, potem ko se je prvič po 13 letih v bikiniju spet sončila v javnosti, vznemirila. »Žal mi je, da moj trebuh ni raven in trd. Žal mi je, da je pokrit s strijami. Ni pa mi žal, da je v mojem trebuhu nastalo, zraslo, bilo varovano in negovano pet čudovitih, zdravih in pametnih ljudi,« nadaljuje v pismu.

Kot pravi, ji je žal, da jih je njeno 33-letno telo užalilo do te mere, da so se mu smejali, kazali nanj in se pretvarjali, da ga brcajo, ob tem pa se vprašuje, kaj čudovitega so ustvarila njihova mlada telesa. Čeprav se je na kraju, kjer so jo očitno zmerjali, delala, da je to ne boli, je na poti domov jokala. »Hvala, da ste mi uničili dan,« je še zapisala in dodala, da je ravno zaradi ljudi, kot so oni, ta svet grši in sovražen. »Ne morem si pomagati, ampak žal mi je žensk, ki bodo nekoč nosile vaše otroke,« nadaljuje v pismu. Pojasnila je še, da se žensko telo med nosečnostjo pač spremeni, na svoje »bojne brazgotine« pa je ponosna in se jih ne sramuje.

Množičen odziv

S pismom je, kot je pojasnila kasneje, želela povedati, da morajo biti ženske ponosne na to, da rojevajo, in tudi na to, kaj nosečnost naredi s telesom. Njen zapis je vzbudil veliko pozornosti, potem ko je bil objavljen na lokalni radijski postaji, pa ga je všečkalo že več kot milijon uporabnikov facebooka. Tanis je dala tudi že svoj prvi intervju in na sploh postaja prava zvezda. Kot je poudarila, takega odziva nikoli ni pričakovala, je pa vesela, da lahko ženska pomaga pri spopadanju s čustvi zaradi njihove drugačne postave po porodu.

Deli s prijatelji