VESELJE IN POL

Dobri Petar (23) je turistoma vrnil pozabljenih 3000 evrov

Objavljeno 12. julij 2014 09.10 | Posodobljeno 11. julij 2014 18.58 | Piše: T. L.

Turista, ki sta denarnico z več tisočaki pozabila, sta poštenega najditelja dobro nagradila.

Kar 3000 evrov je bilo v torbici.

KRK – Kako je pošteni 23-letni Petar polepšal počitnice dvema pozabljivima italijanskima turistoma! Petar Geljić, ki dela na bencinskem servisu pri Malinski na otoku Krku, je mlajšima Italijanoma postregel kavo. Ko sta odšla, se je namenil počistiti mizo, tam pa je našel torbico. Ni imel pojma, kaj je v njej, saj ga radovednost ni premamila, da bi pokukal vanjo. Odnesel jo je za pult in jo pospravil na varno, saj je bil prepričan, da se bosta lastnika vrnila. In tako je tudi bilo. 

Ko sta se Italijana vrnila, sta bila presrečna: šele tedaj je, kot poroča portal 24sata.hr, Petar izvedel, da sta v torbici imela 3000 evrov. »Bila sta presrečna in neizmerno hvaležna. Poljubljala sta me in me objemala ter me tudi dobro nagradila. To mi bo zelo prav prišlo,« je za portal povedal Petar. 

Da so gostje precej pozabljivi, priča podatek, da je v pičlem mesecu in pol, kolikor dela na črpalki, poleg torbice s tisoči evrov našel že dva mobilna telefona in kreditno kartico. »Lastnici kreditne kartice sem pisal prek facebooka. No, ni se mi še javila,« pravi Petar in dodaja, da mu še na kraj pameti ne pade, da bi najdene predmete zadržal, ter da ga najbolj veseli, ko lahko s tem, ko najdeno vrne lastniku, tega razveseli. 

Deli s prijatelji