BEGUNSKA KRIZA

Begunke so se prisiljene prodajati za 10 evrov

Objavljeno 29. oktober 2015 18.20 | Posodobljeno 29. oktober 2015 18.21 | Piše: M. I.

V begunskih centrih po vsej Nemčiji vlada kaos.

STUTTGART – V nemških zbirnih centrih so se begunke prisiljene podati v prostitucijo, drugače jim grozijo z nasiljem, skupinskim posilstvom in celo napadi s kislino. Iz zvezne dežele Baden-Württemberg v zadnjem tednu poročajo o šestih posilstvih v begunskih centrih, nemška organizacija za pravice žensk pa poroča, da so begunske ženske prisiljene prodajati svoja telesa za vsega 10 evrov. Ena izmed žrtev, ki je pobegnila iz centra, je oblastem povedala, da samski begunci prisilijo begunke v skupinski seks.

Ženske, ki se upirajo prostituciji, moški begunci posilijo in jim grozijo z napadi s kislino, priljubljenim sredstvom zavrnjenih ljubimcev v nekaterih državah Bližnjega vzhoda, kjer svoji nesojeni muzi v obraz zlijejo kozarec kisline, da je iznakažena do konca svojih dni. Očividka je povedala tudi, da se veliko moških v begunskih centrih zdravi za spolno prenosljivimi boleznimi, kot sta aids in sifilis.

Iz begunskih centrov po vsej Nemčiji medtem poročajo o nasilnih spopadih med različnimi skupinami beguncev. V kraju Passau blizu meje z Avstrijo je prišlo do krvavega spopada med skupino albanskih in afganistanskih migrantov, kjer so posamezniki uporabili tudi strelno in hladno orožje, preden jih je umirila specializirana enota policije. 

Deli s prijatelji