ZAŠČITA PRED MIGRANTI

Avstrijci na meji s Slovenijo postavljajo ograjo

Objavljeno 07. december 2015 16.21 | Posodobljeno 07. december 2015 16.21 | Piše: STA, K. K.

Celotno ograjo naj bi namestili do božiča.

DUNAJ – Na avstrijski strani mejnega prehoda Špilje na meji s Slovenijo potekajo dela za postavitev pletene žičnate ograje za zajezitev toka beguncev. Ob mejo so že prepeljali prve kolute dva metra visoke ograje, ki jo bodo po napovedih začeli nameščati popoldne, poročajo avstrijski mediji. Po podatkih uprave deželne policije na avstrijskem Štajerskem bodo ograjo danes začeli postavljati na t. i. obrobju. Nekaj manj kot štiri kilometre bodo sicer postavljali v več etapah, ker še niso dosegli dogovora z vsemi lastniki zemljišč, kjer bo stala ograja, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Avstrijska radiotelevizija ORF na spletni strani piše, da so se pripravljalna dela za postavitev ograje začela pred dobrim tednom dni, celotno ograjo pa naj bi postavili do božiča.

Za postavitev ograje so se 13. novembra dogovorili koalicijski partnerji na Dunaju, ljudska stranka (ÖVP) in socialdemokrati (SPÖ). Z njo želijo beguncem, ki v Avstrijo prihajajo po t. i. balkanski poti, preprečiti prehajanje zelene meje. Ograja naj bi Avstrijo stala od 1,2 milijona do dva milijona evrov.

V nedeljo čez mejna prehoda Špilje in Radgona iz Slovenije v Avstrijo ni vstopil noben migrant. V sprejemnem centru v Špilju tudi zgodaj davi ni bilo oseb, v Šentilju na slovenski strani pa je na vstop v Avstrijo čakalo kakih 1200 prebežnikov, še navaja APA.

Deli s prijatelji