REŠEVANJE

Agrokor z zahtevo za uvedbo izredne uprave

Objavljeno 07. april 2017 18.12 | Posodobljeno 07. april 2017 18.12 | Piše: STA, Mo. S.

Ivica Todorić pravi, da je od sebe dal največ, kar je lahko.

ZAGREB – Uprava na čelu z Ivico Todorićem je na trgovinsko sodišče v Zagrebu vložila zahtevo za uvedbo izredne uprave na podlagi vladnega zakona o izredni upravi v sistemsko pomembnih podjetjih, znan kot Lex Agrokor. Ob tem je Todorić v sporočilu za javnost pozval vse, ki lahko zagotovijo nemoteno delo koncerna, naj to tudi storijo.

Javnost želim obvestiti, da je uprava Agrokorja z menoj na čelu sprožila proces za uvedbo izredne uprave na podlagi vladnega zakona o izredni upravi v sistemsko pomembnih podjetjih, je v sporočilu, ki so ga objavili hrvaški mediji, zapisal Todorić.

»Odločitev sem sprejel v prepričanju, da je to v najboljšem interesu zaposlenih, partnerjev, dobaviteljev in celotnega gospodarstva,» je dodal. Pri tem se je zahvalil zaposlenim in partnerjem, s katerim je zgradil najmočnejše podjetje v hrvaški zgodovini. »V vseh teh letih sem dal svoj maksimum, da bi zagotovili stabilnost družbe in ohranili več kot 60.000 delovnih mest ter zagotovili obstoj in perspektivo koncerna Agrokor,« je zapisal. Tiste, ki lahko pripomorejo, da Agrokor nemoteno nadaljuje z delom, pa je Todorić pozval, naj naredijo največ kar je v njihovi moči, da se tudi uresniči.

Deli s prijatelji