KONEC AGONIJE?

Znamke Dela Revije neuradno najel Krater

Objavljeno 19. avgust 2011 14.55 | Posodobljeno 19. avgust 2011 13.58 | Piše: T. L.

Od kje jim denar, ni jasno

Ta teden kar nekaj revij ni izšlo. Kako bo prihodnji teden?

LJUBLJANA – KMB Leasing je za najemnika blagovnih znamk Dela Revije izbral skupino Krater, se glasi še neuradna informacija iz sicer zanesljivih virov. Uradne informacije bo skupina NKBM podala okoli 13. ure. Med kandidati za najemnika je bila sicer omenjena tudi založniška družba Adria Media.

Skupina Krater je v lasti Martina Odlazka, kot pa pišejo Finance, je Odlazek mariborskim bankirjem ponudil milijon evrov licenčnine na leto za dobo deset let. Po tem bi znamke odkupil, vendar bi se že plačana licenčnina vštela v kupnino, Krater naj bi financirala KBM Leasing.

Od kod denar?

Viri blizu NKBM si včeraj niso upali zanikati, da Krater posojila za plačilo licenčnine ne bi dobil kar od KBM Leasinga. Sicer pa Gregor Repič, izvršni direktor skupine Krater, za Finance ni želel razkriti, kako bi družba financirala nakup.

Založniška družba Adriamedia, ki se je tudi potegovala za najem blagovnih znamk, pa je, kot zapišeko Finance,  ponujala 400 tisoč evrov na leto za prihodnji dve leti. Po tem bi za licenco plačevala pet odstotkov letnih prihodkov (kar bi ob uspešnem poslovanju lahko znašalo več od omenjene ponudbe), če KBM Leasing znamk ne bi želel prodati.

Časopisna suša

V tem tednu zopet niso izšle edicije Dela Revije, in sicer Jana, Lady, Stop, Kih in Obrazi, oddaja blagovnih znamk v najem pa naj bi omogočila tiskanje revij v prihodnjem tednu.

NKBM je blagovne znamke Dela Revije na dražbi minuli teden po začetni izklicni ceni 10,14 milijona evrov prodala družbi KBM Leasing, sicer članici skupine NKBM. Banka je tako zastavljene blagovne znamke prenesla na svojo hčerinsko družbo.

V skupino Krater spada tudi tiskarna Set, ki med drugim tiska edicije te največje slovenske revijalno-založniške družbe. Skupina Krater deluje na področjih grafične in papirne industrije, medijev, založništva, trgovine s pisarniškim materialom, domačega in mednarodnega transporta, zbiranja in predelave odpadnih in koristno uporabnih surovin ter ekologije.

V skupino spadajo Delo TČR, Dolenjski list Novo mesto, Grafik, Kočevski tisk Kočevje, ljubljanski Korotan, tržiška Lepenka, Ma-tisk, Papir servis, Papir servis prevozi, Salomon, Salomon 2000 in Studio Luksuria.

Radijsko mrežo skupine Krater tvorijo radijske postaje Radio Aktual, Radio Aktual 07, Radio Veseljak, Radio Salomon, Radio Studio in Radio Kum. (STA)


Deli s prijatelji