ZA VSAK SLUČAJ

Ženske na dopust vzamejo veliko preveč oblačil

Objavljeno 27. julij 2011 15.57 | Posodobljeno 27. julij 2011 16.11 | Piše: P. P./STA

Na dvotedenski popust v povprečju odnesejo 44 kosov oblačil

Ženske vedno vzamejo na dopust preveč oblačil
LONDON – Neka raziskava v Veliki Britaniji je pokazala, da ženske na poletne počitnice vzamejo dvakrat več stvari, kot jih dejansko potrebujejo. Povprečna Britanka tako na dvotedenski dopust vzame 44 kosov oblačil, dejansko pa obleče le 61 odstotkov tega, kar ima s seboj.

V povprečju 12 parov hlač ali kril za dva tedna

Raziskava je razkrila, da ženska v povprečju na dvotedenske počitnice vzame 18 zgornjih delov oblačila, 12 parov hlač ali kril ter šest kopalk, od tega pa dejansko obleče le 12 zgornjih delov, šest parov hlač ali kril in trojne kopalke, poroča makedonska tiskovna agencija Mia.

Večina vsaj osem parov čevljev

Preostanek prostora v prtljagi zasedejo čevlji, saj povprečna ženska na dopust vzame kar osem parov. Več kot četrtina od 3000 vprašanih žensk je v kovčku našla prostor celo za več kot 10 parov čevljev, tri četrtine pa jih je odgovorilo, da nazadnje obujejo le šest parov.

Profesor psihologije na univerzi v Lancastru Cary Cooper je ob tem razložil, da ženske načrtujejo vnaprej in pakirajo za celo vrsto možnih situacij.

Njihovih partnerjev pa ne vznejevolji le teža prtljage, temveč tudi vrednost njene vsebine. Vrednost vseh oblačil v kovčku povprečne ženske namreč znaša kar 1140 funtov.

Organizirajo dopust, pakirajo pa štiri ure

Raziskava je tudi razkrila, da ženske v povprečju za pakiranje porabijo štiri ure, ena od desetih žensk pa je priznala, da za pripravo na dopust porabi celo 12 ur ali več.

Morda je presenetljivo, a vprašane ženske so razkrile, da pakiranje pravzaprav sovražijo. Skoraj četrtina jih je priznala, da so bile med pakiranjem pod stresom, več kot petina pa jih je dejala, da je bilo pakiranje napornejše od njihove službe.

Večina žensk v svoje roke vzame tudi večji del organizacije dopusta, skoraj tretjina jih je namreč dejala, da so ga organizirale brez pomoči svojega partnerja.

Deli s prijatelji