NEURJE

Zavarovalnice škodo za zdaj ocenjujejo na vsaj 3,6 milijona evrov

Objavljeno 13. julij 2011 09.47 | Posodobljeno 13. julij 2011 10.19 | Piše: P.J.

Največ škode je nastalo na področju Bizeljskega, Bistrice ob Sotli in Podčetrtka

Od toče je bilo vse belo
LJUBLJANA – Ponedeljkovo neurje je za sabo pustilo pravo razdejanje. Končne ocene o škodi, ki jo je povzročila toča, še vedno ni, znane pa so včerajšnje ocene škode zavarovalnic, in sicer do 15. ure. Prva skupna ocena škode je že presegla 3,6 milijona evrov.

Uničen pridelek

Največ prijav so prvi dan po neurju prejeli na Zavarovalnici Triglav. V prvem dnevu so ocenili škodo na dva milijona evrov. Največ je je nastalo na kmetijskih površinah, objektih in tudi na avtomobilih. Njihovi zavarovanci lahko prijavijo škodo tudi na njihovi brezplačni številki ali prek spletne strani.

Namočene kleti

Podobno kot Zavarovalnica Triglav pa že beleži milijon evrov in pol škode Zavarovalnica Maribor. »Med škodo, ki običajno nastane v takih neurjih, sodijo poškodovani avtomobili, poplavljene kleti, poškodovana in razbita okna ter žaluzije, odkrite strehe, polomljena kritina na strehah in podobno,« so zapisali v Zavarovalnici Maribor. Pri Generaliju pa so zaenkrat zabeležili za 100.000 evrov škode.

Škodo je še mogoče prijaviti

Vsi, ki jih je prizadelo neurje, pa še vedno lahko prijavijo nastalo škodo. Zavarovanci Zavarovalnice Grawe imajo tri dni časa za prijavo škode. Kot so zapisali v Tilii je »trenutno pomembno predvsem to, da zavarovanci obvarujejo svoje premoženje pred nadaljnjim uničenjem in poskrbijo za svojo varnost«.

Ne popravljajte sami

V Adriaticu Slovenici še svetujejo, naj se zavarovanci, ki jim je neurje poškodovalo streho, nikar ne lotevajo popravila sami, temveč naj pokličejo ustrezne službe in tako preprečijo nepotrebne ter nevarne nezgode. Zavarovalnice svojim strankam priporočajo tudi fotografiranje poškodovanega premoženja.

Deli s prijatelji