PODRAŽITVE

Zato boste imeli na računu manj denarja

Objavljeno 03. december 2017 08.22 | Posodobljeno 03. december 2017 08.22 | Piše: A. L.

Podražitve sta napovedala Telekom Slovenije in A1.

Fotografija je simbolična

LJUBLJANA – Denarnice tistih, ki ste pri operaterjema Telekom Slovenije in A1, utegnejo biti v prihodnje bolj prazne. Napovedali so podražitve določenih storitev.

Telekom Slovenije, ki ima skoraj 45 odstotkov aktivnih uporabnikov mobilnih storitev v Sloveniji, je v obvestilu na spletni strani napovedal podražitev vseh naročnin za mobilne storitve. »Mesečna naročnina mobilnih naročniških paketov se zviša za 1,04 EUR (z DDV). Mesečna naročnina klicnih opcij za poslovne uporabnike se zviša za 1,04 EUR (z DDV). Mesečna naročnina storitev mobilnega interneta se zviša za 2 EUR (z DDV),« navajajo. Spremembe bodo veljale od novega leta.

Za bralko trievrska podražitev

A1 je o podražitvah naročnike obveščal po pošti, nam je javila bralka. V njenem primeru se bo paket, v katerem so združene storitve televizije, telefonije in interneta (trojček), podražil za tri evre skupaj z davkom na dodano vrednost. Obvestilo o podražitvah najdemo tudi na spletu. Med drugim pravijo, da dražijo predvsem zaradi povišanj cen vsebin Pop TV, Kanal A, Brio, Kino, Oto, Planet TV, Sport Klub, programov, ki jih želijo ohraniti v ponudbi, saj jih naročniki največ spremljajo. Poleg tega se povečujejo tudi stroški najema fiksnega omrežja in investicije v nadgradnjo fiksne infrastrukture, dodajajo.

image
Obvestilo bralki, da bo po novem plačevala več

»Zaradi rasti teh stroškov bomo s 1. januarjem 2018 spremenili mesečno naročnino v paketih fiksnih storitev in opcije TV AS LTE:

Ceno mesečne naročnine za pakete A1 Kombo bomo zvišali za:
• 2 EUR na paketu A1 Kombo S,
• 3 EUR na paketu A1 Kombo M in
• 4 EUR na paketu A1 Kombo L.

Ostalim paketom za zasebne in poslovne naročnike, ki vsebujejo storitev Televizija ali storitev TM TV, bomo ceno mesečne naročnine zvišali za 3 EUR. Opciji TV AS LTE bomo zvišali ceno mesečne naročnine za 2 EUR. Paketom za zasebne uporabnike, ki ne vključujejo storitve Televizija ali storitev TM TV, bomo ceno mesečne naročnine zvišali za 1 EUR.
Cene ne bomo spremenili paketom v kabelskih omrežjih,« so pojasnili.

Ste tudi sami opazili kakšno podražitev? Javite nam.

Deli s prijatelji