PREDVOLILNO POSPRAVLJANJE?

Zares nad AUKN, AUKN nad Dars

Objavljeno 27. julij 2011 13.00 | Posodobljeno 27. julij 2011 13.00 | Piše: Ksenija Koren

Za petek sklicane skupščine Darsa ne bo, ko bo, bodo leteli državni nadzorniki

Če bodo odleteli nadzorniki z Medvedom na čelu, bo odletela tudi uprava Duhovnikove, pravijo poznavalci

LJUBLJANA – V stranki Zares pripravljajo novelo zakona o upravljanju kapitalskih naložb, s katero bi po nekaterih neuradnih informacijah lahko celo predlagali odpravo Agencije za upravljanje kapitalskih naložb (AUKN). Bolj verjetno pa je, da bi prinesla korenito spremembo delovanja agencije, ki te dni pretresa politične vrste z menjavami nadzornikov v NKBM, naslednji za odstrel pa naj bi bili nadzorniki Darsa. Iz Zares sicer sporočajo, da pripravljajo spremembe tako, da bi »lobijem onemogočili netransparentno kadriranje.«

Bo SD potegnil z Zaresom?

Po odpoklicih Danila Topleka, Ivana Vizjaka in Alenke Bratušek iz nadzornega sveta NKBM pretekli teden številni domnevajo, da bi utegnili zakon, ki bi pristrigel peruti AUKN, podpreti tudi poslanci SD. Za odpoklicane nadzornike NKBM velja, da so blizu vladnemu SD, čeprav je bil AUKN v času, ko je bil Zares še v vladi, ena najbolj konfliktnih točk med šefom SD, premierjem Borutom Pahorjem, in Zaresovo gospodarsko ministrico Darjo Radić.

VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: V SD žalujejo za Možetom

Zares pripravlja spremembe zakona o upravljanju kapitalskih naložb, da bi lobijem onemogočil netransparentno kadriranje.
Deli s prijatelji