REVOZ

Zaposlili približno 450 novih delavcev

Objavljeno 05. december 2014 21.43 | Posodobljeno 05. december 2014 21.43 | Piše: S. U.

Dosedanjo dvoizmensko proizvodnjo bodo drevi v Revozu dopolnili z napovedano polovično nočno izmeno.

NOVO MESTO – V novomeškem Revozu, kjer je letos stekla serijska proizvodnja novega twinga in štirisedežnega smarta, bodo dosedanjo dvoizmensko proizvodnjo drevi dopolnili z napovedano polovično nočno izmeno. Za delo v dveh izmenah in pol so zaposlili približno 450 novih delavcev, so za STA potrdili v Revozu.

Po podatkih člana uprave Revoza Francija Bratkoviča so za potrebe proizvodnje navedenih novih modelov v letošnjih treh zaposlitvenih valih zaposlili skoraj tisoč ljudi. V prvem so zaposlovali na račun popolnitve druge izmene, drugi val je bil namenjen dvigu proizvodnje z 42 vozil na uro na 46, tretji pa vzpostavitvi polovične nočne izmene, je pojasnil.

V Revozovi tovarni so do zdaj izdelovali 600 vozil na dan, kar je polna zmogljivost dveh izmen, z dodatno polovično nočno izmeno pa bodo skupaj na dan izdelali približno 800 vozil.

Občutno prispevali k zmanjšanju brezposelnosti

Načrtovano proizvodnjo 800 vozil na dan naj bi dosegli do konca leta. Čeprav so dolgoročne napovedi v avtomobilski industriji nehvaležne, pa si prihodnje leto obetajo dober izid, je dodal.

V novomeški tovarni so pred uvedbo dodatne polovične nočne izmene izdelovali tri modele vozil. V približno dveh tretjinah model novega twinga in v približno tretjini model novega štirisedežnega smarta, je še povedal Bratkovič.

S tako obsežnim zaposlovanjem, ki je povezano z občutno povečanim obsegom poslovanja, je Revoz znatno prispeval k znižanju stopnje brezposelnosti v regiji, hkrati pa povečal svoj delež v slovenskem izvozu in se vnovič uvrstil med največja slovenska podjetja, še poudarjajo v Revozu.

Deli s prijatelji