ŽERJAV PIŠE

Zanima ga, koliko stanejo napredovanja javnih uslužbencev

Objavljeno 21. junij 2011 13.48 | Posodobljeno 21. junij 2011 13.48 | Piše: K. K.
Ključne besede: Radovan Žerjav

Šef opozicijske SLS se posebno zanima za tiste z nazivom sekretar

Radovan Žerjav
LJUBLJANA - »Zanima me število napredovanj javnih uslužbencev (ministrstva in vseh organov v sestavi), in sicer posebej po plačnih razredih in posebej po nazivih,« sprašuje prvak opozicijske SLS Radovan Žerjav vsakega Pahorjevega ministra posebej. Prosi za podatke po posameznih mesecih od novembra 2008 dalje. Hkrati prosim, da opredelite tudi finančni učinek teh napredovanj.

Za več kot dve leti
Žerjav prosi tudi za podatek o številu javnih uslužbencev (ministrstva in vseh organov v sestavi), razporejenih v naziv sekretar na dan 1. 11. 2008 ter na dan 15. 6. 2011.

Žerjava zanima, koliko javnim uslužbencem (ministrstva in vseh organov v sestavi) se je od 1. 11. 2008 do danes na podlagi sprememb sistematizacije delovno mesto spremenilo v zahtevnejše (na primer delovno mesto je bilo sistematizirano v nazivu višji svetovalec, s spremembo sistematizacije pa se je določilo, da se delo na tem delovnem mestu lahko opravlja v nazivu podsekretar)? 

Podrobnosti
Prosi za ločeno predstavitev podatkov posameznih sprememb (na primer posebej sprememba iz svetovalec v višji svetovalec, posebej sprememba iz višji svetovalec v podsekretar, posebej sprememba iz podsekretar v sekretar in druge možne kombinacije). Žerjav bi rad finančno oceno tako teoretičnih kot dejanskih finančnih učinkov teh sprememb.

 

Deli s prijatelji