GLAVNI IZVRŠNI DIREKTOR

Zamenjave v vrhu slabe banke: Månssonu 20.500 evrov na mesec

Objavljeno 31. julij 2014 12.22 | Posodobljeno 31. julij 2014 12.22 | Piše: A. L.

S Christopherjem Gwilliamom so sporazumno prekinili delovno razmerje.

LJUBLJANA – Neizvršni člani upravnega odbora Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) so se z glavnim izvršnim direktorjem DUTB Christopherjem Gwilliamom dogovorili o sporazumni prekinitvi delovnega razmerja z 31. julijem 2014. Glede na naloge, ki jih opravlja Družba za upravljanje terjatev bank, so neizvršni člani upravnega odbora ocenili, da družba za uspešno poslovanje na tem položaju potrebuje osebo z drugačnimi vodstvenimi veščinami. Upravni odbor DUTB je gospodu Gwilliamu hvaležen za njegovo požrtvovalno delo v času njegove zaposlitve pri DUTB, so sporočili iz tako imenovane slabe banke.

Sporne zadeve končane?

S 1. avgustom bodo na to mesto imenovali Torbjörna Månssona. »Pri tem so pretehtale vodstvene veščine, ki jih je pokazal v fazi vzpostavitve organizacije in delovanja DUTB, njegovo poznavanje družbe in poglobljene delovne izkušnje. Månsson je med tem zaključil svoje sodelovanje s Quartz+Co in odprodal svoj lastniški delež, DUTB tudi ne posluje več s tem podjetjem,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Månsson je bil na mesto izvršnega direktorja imenovan za poln delovni čas z enomesečnim odpovednim rokom in bo prejemal plačo 20.500 evrov bruto, ob tem pa bo upravičen tudi do variabilnega dela plače glede na dosežene rezultate, kot to določa politika nagrajevanja DUTB.

Deli s prijatelji