PRIPRT

Zakockal je večino 
svojega življenja

Objavljeno 11. avgust 2011 22.41 | Posodobljeno 12. avgust 2011 00.00 | Piše: Bostjan Celec

»V dreku sem,« se brani ugrabitelj 15-mesečne deklice

Malčica naj bi se v Loževem stanovanju igrala z njegovim kužkom

LJUBLJANA – Veliko družin so uničili pijanci in drogeraši. Pa ne le oni, zaradi vse večjega razmaha športnih stav, klasičnih, spletnih in elektronskih iger na srečo je med nami tudi vse več tako imenovanih nekemičnih odvisnikov, patoloških igralcev iger na srečo. Ko spoznajo, da so zakockali vse, kar so imeli, je za marsikaterega že prepozno.

Brez izhoda?

Javnosti manj znan je primer natakarja iz Štajerske. Lastnik lokala se je odpravil na dopust in vodenje poslov prepustil temu mladeniču, ki je bil šele v dvajsetih letih življenja. Nekajtedenski izkupiček je končal v aparatu za igranje stav, ko se je bližal čas gostinčeve vrnitve, pa je natakar ves denar, kar ga je še ostalo, stavil na razplet dirke v formuli 1. Spodletelo mu je, odšel je domov in se obesil v kopalnici pred očmi svojega nekaj mesecev starega otroka.

Obsesija

Zgodba je žalostna, toda še veliko bolj tragične so tiste, ko se odvisniki zatečejo celo h kaznivim dejanjem, da bi tako prišli do denarja za svojo obsesijo. Tudi hazarderji so lahko zelo kruti: eden od njih je prejšnji teden ugrabil še ne 15-mesečno malčico, drug je šel še veliko dlje in celo umoril svoje starše.

 

VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Kako stave dojemajo hazardeji in zakaj je Mištrafović ubil svoje starše?

Deli s prijatelji