NAGRADNA IGRA

Zadnji letošnji hektoliter je romal v Moravče

Objavljeno 08. avgust 2014 17.25 | Posodobljeno 08. avgust 2014 20.13 | Piše: Mark Vidrih

Nataša in Rezka Strmole sta vse poletje pridno pošiljali kupončke.

Rezka, Trina in Nataša.

MORAVČE – V najlepšem delu jutra, ko se meglice že skoraj dvignejo, in ko na deželo posijejo prvi sončni žarki, se med zelenimi polji in s soncem že zdavnaj obsijanimi hribi peljemo po vijugasti cesti do Gorice pri Moravčah, kjer živi Nataša Strmole, zadnja, in zagotovo najsrečnejša, nagrajenka naše nagradne igre Hektoliter, ki nas nasmejana v družbi mame Rezke ter hčerkice Trine pričaka na pragu svoje hiše. »No, a vidite? Babi Novice plačuje, ves čas pošilja kupončke, na koncu pa hčerka nagrado dobi,« se pošali Rezka in doda, da so že večkrat sodelovali v nagradnih igrah, sreča pa se jim je tokrat nasmehnila prvič. Večinoma je kupončke za nagradni hektoliter iz Laškega, Uniona in Radenske izpolnjevala in pošiljala sama, pred kratkim pa je za pomoč prosila Natašo.

»Še včeraj zjutraj sem rekla, da je zdaj, ko je akcije že konec, sreča le to, da smo vsi zdravi, potem pa smo prejeli vaš klic,« zadovoljno razlaga Rezka, ki je bila včasih zaposlena v pralnici oblačil, letos septembra pa bo minilo deset let od njene upokojitve. »Tudi sedaj, ko sem v penziji, imam veliko dela, predvsem okrog hiše, ampak vseeno najdem čas za izrezovanje in lepljenje kupončkov,« v smehu doda Rezka, na vprašanje, kako bodo porabili nagrado, pa odgovori, da si jo bodo razdelili, saj živijo v skupnem gospodinjstvu, povabili pa bodo tudi sosede. Rezka pripomni, da sama sicer ni velika ljubiteljica piva, saj jo motijo mehurčki, z veseljem pa si bo privoščila kakšen sok, ki ga rada, sploh v vročih poletnih mesecih, zmeša s hladnim cvičkom. »Pivo bodo spili drugi,« pravi Rezka, to pa spodbudi malo Trino, ki nasmejana ponovi »pivo«.

Z Rezko se zapleteva v pogovor, ki ga prekine hčerka Nataša. Češ, naj ne govori toliko, saj naj bi bila Rezka pač znana po svoji gostobesednosti. Ponovno se oglasi Trina, ki nas s simpatičnim glaskom povabi, da nam bo pokazala svoje barbike. Nataša je dodala le še, da Trina pač živi v svojem fantazijskem svetu in da se rada pogovarja z namišljenimi prijatelji. Na Slovenske in nedeljske Novice so naročeni tri leta in prav vsako jutro poteka prava bitka, kdo jih bo prebral prvi. Prva vstane Rezka, skuha kavo in prebere Novice, šele nato pridejo na vrsto ostali člani družine.

Deli s prijatelji