NAGRADNA IGRA

Za rojstni dan in rojstvo

Objavljeno 31. julij 2014 23.46 | Posodobljeno 31. julij 2014 23.46 | Piše: Barbara Petek
Ključne besede: nagradna igra

Pakete osvežilnih pijač iz Laškega, Uniona in Radenske tokrat ujela Lada Bizjak iz bližine Postojne.

Bizjakovim bo hektoliter pijače še kako prav prišel, saj jih čaka precej praznovanj. Foto: Igor Mali

POSTOJNA – Nekaj kilometrov iz Postojne je idilična vasica Zagon. Le nekaj deset hiš šteje in v eni od njih smo obiskali tokratno srečno dobitnico hektolitra. Gospa Lada Bizjak se je ravno dobro vrnila iz Valdoltre, kamor mora po operaciji kosti na nogi na redne kontrole, ko smo jo poklicali in razveselili z novico, da je prav ona tista, ki se bo lahko v prihodnjih dneh dodobra odžejala.

»Zelo sem bila vesela, kaj takega se ne zgodi vsak dan,« se zasmeje prijetna gospa, ki je sicer v uredništvo kar pridno pošiljala kupončke za hektoliter, kljub temu da v Zagonu pošte nimajo. »Smo jih kar pošiljali, morda ne ravno vsak dan, navadno po tri, štiri skupaj. Smo malo ven iz Postojne in ne gremo tja ravno vsak dan, tako da smo jih oddali več skupaj, ko smo šli,« pove. Z razmišljanjem o tem, kaj bo s tolikšno količino pijače, si ne razbija glave.

»Pri nas imamo vedno kakšne obiske, vnučka bo imela kmalu rojstni dan, pričakujemo tudi dojenčka, nekaj bo treba pustiti še za to praznovanje,« našteva priložnosti, ki jih kar ne zmanjka, mladostna gospa, za katero je težko verjeti, da bo kmalu že v tretje babica. Z možem, tudi on bo seveda deležen kakšnega požirka, ne nazadnje so Slovenske novice že dolga leta naročene prav nanj, sta si večno zvestobo obljubila pred 37 leti in še vedno se odlično razumeta. »Potrpljenje, medsebojno razumevanje in strpnost,« zaupa skrivnost dolgega in srečnega zakona Lada, ki, kljub temu da zaradi operacije zadnje čase ne more veliko hoditi, kar prekipeva od življenja in pozitivne energije. Čas si med drugim krajša z izpolnjevanjem nagradnih kupončkov in reševanjem križank. Vse to pridno pošilja na različne naslove in vztrajnost se ji je že kar nekajkrat obrestovala, pove. Različnim praktičnim nagradam se je zdaj pridružila še takšna, ki jo bo lahko in z veseljem delila z bližnjimi. Pa na zdravje.

Deli s prijatelji