IZPOLNITE KUPON

Z Novicami in vlakom v mesto lučk!

Objavljeno 29. november 2017 09.08 | Posodobljeno 29. november 2017 09.09 | Piše: S. I.

Potegujte se za vozovnice za adventne vlake, ki vozijo v 5 mest v soseščini. Tokrat predstavljamo avstrijski Beljak, imenovan tudi mesto lučk.

Kajpak niti v Beljaku ne manjka mestno drsališče. FOTO: Advent.koroska.info

LJUBLJANA – Kot zdaj že veste, bomo Slovenske novice skupaj s Slovenskimi železnicami bralke in bralce v adventnem času odpeljale na Dunaj, v Zagreb, Beljak, Budimpešto in Gradec. Za vsako od teh mest bomo izžrebali trikrat po dve brezplačni povratni vozovnici, poleg tega pa še 15-krat po dve povratni po polovični ceni prav tako za vsako od omenjenih mest.

Vi morate le izpolniti kupon, ki ga bomo v Slovenskih novicah objavili vsak dan do 6. decembra, in ga poslati na naš naslov. Žrebanje bo 7. decembra, srečne dobitnike pa bomo razglasili 8. decembra.

Nagrajenci se bodo s Slovenskimi železnicami dogovorili za prevzem vozovnic za izbrano smer in datum odhoda. Pri Železnicah opozarjajo le, da je število mest na vlakih omejeno, tako da se je dobro vnaprej pozanimati glede izbranega datuma odhoda.

Program za otroke dopolnjuje še majhen živalski vrt, kjer otroci lahko božajo domače živali in jahajo ponije.

Adventni Beljak

Domačini Beljaku v adventnem času ljubeče pravijo tudi mesto lučk, polno čarobnosti, družabnosti in presenečenj. Ob pogledu na to fascinantno svetlobo lučk, ki prihaja iz nešteto lampijončkov, zažarijo otroške oči. Romantično vzdušje okrašenih trgov in uličic obiskovalce kot magnet privablja v staro mestno jedro Beljaka. Zaradi številnih prešernih prireditev je tu adventni čas povsem edinstven.

Kakor pravijo organizatorji adventnega sejma, ki poteka od 17. novembra do 24. decembra, advent v beljaškem starem mestnem jedru izstopa v prostoru Alpe–Jadran in tvori sijočo, dišečo in zvenečo mešanico vseh sestavin, potrebnih za uspešen predbožični čas. Tam obiskovalci najdejo vse, kar ustvarja božično vzdušje, od tradicionalnega adventnega sejma do adventa v kočah in umetniškega adventa, ki obiskovalcem ponudijo številne možnosti za občudovanje, pohajkovanje, nakupovanje in uživanje.

Tradicionalni del sejma, imenovan Beljaški tradicionalni advent, z lesenimi stojnicami sestavlja krog okoli mestne župnijske cerkve, na glavnem trgu (Hauptplatz) se odvija kulinarični advent, kulturni del decembrske ponudbe pa poteka v parku Parkhotela. Konec novembra so odprli tudi drsališče pred mestno hišo, program za otroke pa dopolnjuje še majhen živalski vrt, kjer otroci lahko božajo domače živali, jahajo ponije in uživajo v lutkovnem gledališču. Beljak je odlična izbira tudi za bolj športne duše, saj sta v bližini smučišči Osojščica (Gerlitzen) in Tromeja (Dreiländereck). 

Deli s prijatelji