NAGRADNA IGRA

Z Novicami in vlakom v Ledeno fantazijo

Objavljeno 15. december 2017 11.00 | Posodobljeno 10. december 2017 23.23 | Piše: M. D.

Na čarobnem drsališču v Ljubljani se bo brezplačno drsalo 25 družin. Slovenske novice in Slovenske železnice bomo poskrbele tudi za prevoz.

Čarobno drsališče. Foto: S. N.

LJUBLJANA – Veseli december se je v središču Ljubljane začel že novembra. Na zadnjo soboto v tem mesecu, listopad so mu rekli naši predniki, se je v parku Zvezda odprla Ledena fantazija. Ledena, ker je govor o drsališču, in fantazija, ker je resnično fantastična. Na več kot 2000 kvadratnih metrih se raztezajo dvoje večjih drsališč in množica drsalnih poti, razpredenih po vsem parku. Kar pomeni, da je to eno največjih drsališč v tem delu Evrope! In prav sem vas z malo sreče, brez katere pri nagradnih igrah pač ne gre, Slovenske novice in Slovenske železnice povabimo zastonj.

Drsali boste lahko od 9. do 24. ure, tudi na božič in silvestrovo – takrat si boste lahko kar z ledu ogledali ognjemet.

Le kupon izpolnite!

Vi morate le izpolniti kupon, ki ga bomo v Slovenskih novicah prvič objavili v ponedeljek, 11. decembra, nato pa še vsak dan do torka, 19. decembra – tudi v Nedeljskih novicah –, ter ga poslati na naslov Delo d. o. o., Dunajska 5, 1509 Ljubljana, s pripisom Ledena fantazija. V četrtek, 21. decembra, bomo izžrebali 25 srečnežev, vsak bo prejel 4 vstopnice za Ledeno fantazijo (za dva odrasla in dva otroka), vključno z izposojo drsalk ter čelad za otroke do 6. leta, seveda pa tudi 4 vozovnice za vožnjo z vlakom do Ljubljane in nazaj domov. Imena nagrajencev bomo objavili v petek, 22. decembra, v Slovenskih novicah in na spletni strani slovenskenovice.si/fantazija, kjer prav tako lahko sodelujete v tej nagradni igri.
Izžrebanci se boste s Slovenskimi železnicami dogovorili za prevzem vozovnic za datum vožnje. Vstopnice za drsanje v Ledeni fantaziji boste dobili na blagajni na Kongresnem trgu v Ljubljani na podlagi obvestila o prejeti nagradi.

2000 kvadratnih metrov je velika Ledena fantazija.

Sicer pa je eden glavnih v Ledeni fantaziji nihče drug kot nekdanji smučarski reprezentant Rene Mlekuž, ki bo z ekipo (od čistilcev in varnostnikov – izkušenih drsalcev, ki bodo nadzirali varnost na drsališču – do garderoberjev in učiteljev drsanja ter še mnogih vmes) vse do nedelje, 7. januarja, skrbel, da bo vse teklo kot po maslu, no ja, ledu. Drsali boste lahko od 9. do 24. ure, tudi na božič in silvestrovo – takrat si boste lahko kar z ledu ogledali ognjemet – ekipa pa bo vsaki dve uri poskrbela za glajenje zamrznjene ploskve.

Pa to še zdaleč ni vse: v Ledeni fantaziji je vsak dan oziroma večer tematsko obarvan, Božiček, tisti pravi, iz Finske, jo je denimo obiskal minuli ponedeljek in skupaj s predsednikom Borutom Pahorjem ter finskim ambasadorjem obdaril 50 otrok. Predvčerajšnjim, v četrtek, so priredili olimpijski večer, na katerega so povabili vse nekdanje olimpijce, v torek, 19. decembra, pa bodo organizirali večer We are the world, ko bo Ljubljana svet v malem, saj je želja na ledu združiti čim več narodnosti; okronali bodo tudi kraljico in kralja hitrosti, kvalifikacije bodo vsako sredo, veliki finale pa v soboto, 6. januarja.

Poskrbljeno tudi za počitek

Na drsališču je prostora za okoli 600 drsalcev, ki si lahko spočijejo na pokriti terasi in se okrepčajo s toplimi napitki ter hrano, za katero skrbi Kaval Group. Ta bo poskrbel tudi za sredine tematske večere hrane in pijače, 20. decembra denimo vabijo na ognjene koktajle in vroče palačinke, teden pozneje na večer carskega praženca iz Lolite in prazničnega punča, prva januarska sreda pa bo v znamenju Paviljonove zabave z žara, nam je pojasnila Dada Jerovšek iz Kaval Groupa: »Vsak dan je na voljo jed na žlico pa svež kruh, ki ga pečejo v Paviljonu, odlični so pečen krompirček pa belgijski vaflji z Lolitinimi sadnimi prelivi. Ne smemo pozabiti na mini burgerje, tudi veganske imamo.« Najmlajši pa menda najbolj padejo na preste. Skratka, Ledena fantazija je pravljična dežela za vse starosti.

Deli s prijatelji