SHOD

Vstajniki na četrto vstajo, ker so zahteve neizpolnjene

Objavljeno 09. marec 2013 09.42 | Posodobljeno 09. marec 2013 09.43 | Piše: P. J.

Pričakujejo, da bo prehodna vlada vnaprej določila datum predčasnih volitev.

Foto: Delo.

LJUBLJANA – »Politična elita še vedno ni dojela legitimnih zahtev državljank in državljanov. V soboto, od 15. do predvidoma 22. ure, bo v Ljubljani zato potekala četrta vseslovenska ljudska vstaja,« so na facebooku zapisali organizatorji vstaje, ki naj bi se zgodila danes.

Je zmanjkalo motivacije?

Kot so zapisali, njihova osnovna zahteva ostaja neizpolnjena. Zahtevajo namreč »odstop nesposobnih in s korupcijo prepredenih političnih elit v Republiki Sloveniji. Zahtevamo predčasne volitve. Od morebitne prehodne vlade vnaprej zahtevamo, da takoj določi datum volitev. Dokler naša osnovna zahteva ne bo izpolnjena, se bo vstajniško gibanje nadaljevalo na ulicah in trgih.«

Vstajniki so na prejšnjih shodih zahtevali tudi odstop Janeza Janše, mnogi so zato menili, da so shodi politično motivirani. Mnogi so tako menili, da bo moč protestov in shodov pojenjala. Za danes je tako prisotnost na facebooku napovedalo nekaj več kot 5000 ljudi.

Spet Protestival

Dogajanje bodo tudi tokrat popestrili z nastopi glasbenih skupin Dan D, MI2, Brina, Murat & Jose, Buldogi + Kombinatke, Jani Kovačič, Gušti, Srečna mladina, Tide, Pink Panker, Mablita, Sonček, PPZ, Zaklonišče, Kvali, Fake, Roza, Ulice Pozabe, Kite za Elite, Riki b.b. in Crazed Farmers.

Deli s prijatelji