NEMIRI

Vstajniki Gorenaka obtožili laži, Bratuškovo bi odstranili

Objavljeno 04. julij 2013 11.31 | Posodobljeno 04. julij 2013 11.31 | Piše: A. L.

TRS poziva bivšega ministra, naj dokaže, da sta bodisi Stranka za trajnostni razvoj Slovenije – TRS bodisi njen predsednik sponzorirala vstaje.

LJUBLJANA – »No, pa se je spet začelo z gotof si,« je poslano fotografijo pokomentiral bralec. Na njej je premierka Alenka Bratušek, nad njo pa z velikim tiskom piše Gotova je. Pojasnilo zapisanega verjetno ni potrebno.

Gorenak razkriva nadzor

»Demonstracije so bili organizirane, sponzorirane, spodbujene, če želite, od posameznikov, ki so ljudi izrabili. Za temi posamezniki je stala leva politična opcija. To je defakto. Tudi plačila kažejo na to, tudi izvor plačil kaže na to. Ne morete me prepričati o neki dobronamernosti tistega, ki je bil eden glavnih organizatorjev, to je gospoda Hanžka (op. p. Matjaža). Vidimo ga na vseh demonstracijah. Mogoče bi ga vprašal, kaj je na drugi vseslovenski vstaji delal in kaj je vozil v svojem avtu. Ljudje so bili izkoriščeni od leve politične opcije, posledica česar je, da ste prevzeli oblast. Glasa ni mogoče samo kupiti, ampak je to mogoče doseči tudi na drug način. To je metoda iz leta 1989 minus,« je na nedavni seji odbora za pravosodje dejal Vinko Gorenak. Njegovo govorjenje pa je sprožilo burne odzive.

Ogorčeni v stranki TRS

»V Stranki za trajnostni razvoj Slovenije – TRS ter Društvu Gibanje za trajnostni razvoj Slovenije – TRS zahtevamo pojasnilo bivšega notranjega ministra Vinka Gorenaka. Od kod mu informacije, da se je predsednik Stranke TRS Matjaž Hanžek udeleževal vseh vstaj? Še posebej pa nas zanima, kako ve, kaj je Matjaž Hanžek vozil v svojem avtomobilu na drugi vseslovenski ljudski vstaji. Prav tako zahtevamo od bivšega notranjega ministra, da dokaže, da sta bodisi Stranka za trajnostni razvoj Slovenije – TRS bodisi njen predsednik sponzorirala vstaje. In končno: kateri zakon je dajal bivšemu notranjemu ministru pravico nadzorovanja posameznikov, proti katerim ni bila vložena nobena obtožnica?« so se odzvali v TRS.

Hkrati opozarjajo, da se nezakonitosti niso končale z odhodom Gorenaka in prejšnje vlade: »Imamo podatke, da opozarjajo ali kličejo posameznike na zagovor na policijo, kadar ti kritično pišejo o predsednici vlade Alenki Bratušek oziroma sami vladi.«

Laži in podtikanje

Danes so se oglasili še vstajniki in dodali: »V Gibanju VLV odločno zanikamo sovražne in podle insinuacije o tem, da bi klientelistične tajkunske mreže spodbudile, organizirale in celo financirale vseslovenske ljudske vstaje. Vse obtožbe so čista laž in podtikanje. Vseslovenske ljudske vstaje so bile in bodo skrbno načrtovane s strani odgovornih državljanov in državljank, ki imajo/imamo dovolj tako levih kot desnih sociopatov. Usmerjene so proti vsem, ki v zadnjih dvajsetih letih brezvestno kradejo, si prikrojujejo zakonodajo, razpise, delijo posle in stolčke ter omogočajo brezvestno in brezsramno bogatenje na račun obubožanega prebivalstva.« Napovedujejo pa tudi, da se bodo vstaje nadaljevale: »Nova vlada dokazuje, da ni sposobna bistveno spremeniti uničujoče politike, ki je zaznamovala Janšev mandat.«

»Na naslednji vstaji, ki jo že načrtujemo, bomo od trenutne oblasti zahtevali, da uresniči svoje obljube in ne postavlja ograj na Trg republike ter da represivni organi prenehajo z absolutno pretiranim nadzorom nad protestniki. Na ulicah bomo ostali, dokler naše zahteve ne bodo izpolnjene. Med njimi je odstop vlade Alenke Bratušek. Prav tako bomo naredili vse, da se na čelo vlade nikoli več ne vrne Janez Janša,« so še zapisali v sporočilu.

Deli s prijatelji