MATOZOV POZIV

»Vrhovno sodišče naj preneha kršiti pravice Janši!«

Objavljeno 29. junij 2014 13.44 | Posodobljeno 29. junij 2014 14.32 | Piše: S. N.

Odvetnik predsednika največje opozicijske stranke opozarja, da se Janezu Janši dela škoda, »predvsem pa se mu krši pravica do sojenja brez nepotrebnega odlašanja«.

Janez Janša in Franci Matoz.

LJUBLJANA – »Glede na navedeno menimo, da bi vrhovno sodišče v času od 18. 6. 2014 do danes o zadevi vsekakor moralo že odločiti z določili IV. odstavka 423. člena ZKP,« je zapisal Franci Matoz. Odvetnik Janeza Janše je vložil nadzorstveno pritožbo na Vrhovno sodišče RS, v galeriji pa dodajamo dokument v originalu, kot je romal na sedež sodišča.

Brez odgovora

Matoz tudi opozarja, da je 10. junija 2014 podal zahtevo za varstvo zakonitosti. Vrhovno sodišče je zahtevo prejelo 18. junija, do danes pa odgovora še ni. Odvetnik predsednika največje opozicijske stranke opozarja, da se Janezu Janši dela škoda, »predvsem pa se mu krši pravica do sojenja brez nepotrebnega odlašanja«.

Nemudoma do odgovora

Za konec pa Matoz izraža pričakovanje, da bodo na vrhovnem sodišču »nemudoma odločili in v skladu s svojimi pristojnostmi preprečili nadaljnje kršenje človekovih pravic obsojenega Ivana Janeza Janše«. 

Na twitterju se je oglasil tudi predsednik SDS.

Deli s prijatelji