SPOPAD

Vrana okljuvala vojaka, moral je k zdravniku

Objavljeno 19. junij 2011 21.27 | Posodobljeno 20. junij 2011 00.30 | Piše: Miha Korsika

Na letališču Cerklje ob Krki je ptič okljuval pripadnika SV

V okolici letališča je več ptičev kot letal.
CERKLJE OB KRKI – Slovenska vojska (SV), natančneje njene letalske sile, so očitno dobile novega (naravnega) sovražnika. Potem ko so miši aprila poškodovale električno napeljavo v treh vojaških letalih na letališču Cerklje ob Krki, zaradi česar so bila ta prizemljena, so se zdaj na pripadnike letalske enote spravili še ptiči.

V vojašnici Cerklje ob Krki vojake med rekreacijo večkrat preganjajo ptice, ki gnezdijo v bližini. Pred dnevi se je zgodil največji incident doslej, enega izmed uniformirancev je med popoldanskim tekom napadel ptič in ga tako ranil, da je potreboval zdravniško oskrbo!

Po zagotovilih tiskovnega predstavnika Slovenske vojske Simona Koreza je šlo sicer za lažje rane po glavi, ki so mu jih oskrbeli v vojašnični ambulanti: »Ni šlo za nobene posebne poškodbe, bil pa je popraskan. Ko se rekreirajo, naši vojaki tečejo med jatami ptic, ki tam gnezdijo.«

Ker smo želeli iz prve roke izvedeti, kako se je zgodil napad na našega vojaka, kar se lahko enači z napadom na Slovenijo, smo Koreza prosili, naj nam omogoči pogovor z njim, vendar nas je gladko zavrnil.


VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: »Za vojsko to ni zgodba. Nikogar ne bomo izpostavljali, ne poveljnika in ne vojaka!«
Deli s prijatelji