LUKA KOPER

Vodjem stavkovnega odbora odpovedi

Objavljeno 01. avgust 2011 12.49 | Posodobljeno 01. avgust 2011 12.49 | Piše: A. L./STA

Začeli so postopke za odpoved delovnega razmerja, kljub temu jih vabijo na pogovore

Gregor Veselko, predsednik uprave Luke Koper

KOPER – Uprava Luke Koper je začela postopke za izredno odpoved delovnega razmerja vsem 23 članom stavkovnega odbora žerjavistov, je danes povedal predsednik uprave Gregor Veselko. Prav tako je zaradi kršitev zakonodaje odpovedala pogodbo enemu od podizvajalcev Luke Koper. Izpad prihodkov zaradi stavke je medtem narasel na okoli pol milijona evrov.

150 od načrtovanih 182 delavcev normalno dela

Kot je na današnji novinarski konferenci še povedal Veselko, so se po njihovih informacijah že začeli izstopi iz sindikata žerjavistov. Sicer pa kar 150 izmed načrtovanih 182 delavcev podpogodbenikov danes normalno dela, je še povedal prvi mož Luke Koper. Tako se po njegovem mnenju zadeve počasi normalizirajo. V vodstvu družbe so za dialog, ne pristajajo pa na izsiljevanje, je dodal Veselko. Po njegovih besedah varnostna problematika, ki jo žerjavisti v svojih nastopih najbolj poudarjajo, v njihovih stavkovnih zahtevah skorajda ni omenjena.

Če smo krivi česa, je tega, da smo podizvajalce redno izplačevali

Veselko je sicer ponovil, da v Luki Koper razumejo stisko delavcev podizvajalcev, da pa nimajo pristojnosti za reševanje njihovih razmer. Sami so podizvajalce pozvali k spoštovanju zakonodaje. Če je Luka Koper česa kriva, je kriva tega, da je podizvajalce redno izplačevala, je poudaril predsednik uprave.

Sicer pa uprava za danes kljub postopkom za odpoved delovnega razmerja stavkajoče vabi k pogovorom, tega pa ne pogojuje več s spremembo sestave stavkovnega odbora.

Deli s prijatelji