ZA FUNKCIONARJE

Vlada v nakup 40 službenih stanovanj

Objavljeno 21. december 2017 21.08 | Posodobljeno 21. december 2017 21.15 | Piše: STA, A. K.

Ministrstvo za notranje zadeve bo stanovanja, ki bodo ustrezala površinskim normativom za štiri- do petčlansko gospodinjstvo, kupovalo na območjih Ljubljane, Kopra ter Kranja.

LJUBLJANA – Vlada je danes sklenila ustanoviti medresorsko delovno skupino za postopek izvedbe nakupa službenih stanovanj. Za potrebe vojakov in policistov nameravajo namreč v prihodnjih dveh letih kupiti skupaj 30 stanovanj, še deset jih potrebujejo za potrebe uslužbencev vlade in državne uprave.

Kot so zapisali v sporočilu po seji vlade, je ministrstvo za javno upravo upravljavec fonda službenih stanovanj, namenjenih za izvrševanje nalog stanovanjske komisije vlade. Stanovanja so namenjena funkcionarjem in javnim uslužbencem, zaposlenim v vladi, vladnih službah, na ministrstvih, upravnih enotah ter v organih v sestavi ministrstev.

Na podlagi analize iz letošnjega leta so ugotovili, da na območju Ljubljane primanjkujejo površinsko večja službena stanovanja, zato je ministrstvo za javno upravo za leti 2018 in 2019 predvidelo nakup 10 službenih stanovanj, površine cca. 75 kvadratnih metrov ter v ta namen tudi predvidelo potrebna finančna sredstva. Ministrstvi za notranje zadeve in za obrambo pa sta sredstva že rezervirali za nakup vsaka po 15 službenih stanovanj.

Ljubljana, Koper, Kranj

Ministrstvo za notranje zadeve bo stanovanja, ki bodo ustrezala površinskim normativom za štiri- do petčlansko gospodinjstvo, kupovalo na območjih Ljubljane, Kopra ter Kranja, kjer ni na razpolago zadostnega števila prostih službenih stanovanj. Ministrstvo je sicer upravljavec fonda službenih stanovanj za uslužbence policije.

Ministrstvo za obrambo pa je upravljavec stanovanjskega sklada za potrebe pripadnikov Slovenske vojske. Lokacij ne razkrivajo, zapisali pa so, da se generalna obnova stanovanj zaradi njihove dotrajanosti in s tem ekonomske neupravičenosti ne izvaja več. Tako potrebujejo nova stanovanja.

Medresorska delovna skupina bo med drugim pripravila terminski plan izvedbe nakupa stanovanj, analizirala trg nepremičnin, pripravila povpraševanje za pridobitev ponudb, pregledala ponudbe, si ogledala stanovanja, izvedla pogajanja s ponudniki, izbrala najugodnejšega in uredila kupoprodajne pogodbe.

Deli s prijatelji