TEK DIPLOMATOV

Visoki gosti na tekaških smučeh

Objavljeno 27. januar 2013 22.35 | Posodobljeno 27. januar 2013 22.35 | Piše: B. F.

Tradicionalni smučarski tek politikov, diplomatov in gospodarstvenikov na Pokljuki.

Nekdanji zunanji minister Samuel Žbogar v akciji.

Športno društvo Strelica Tržič je že 21. na Pokljuki priredilo smučarski tek politikov, diplomatov in gospodarstvenikov. Dva kroga v dolžini 5500 metrov okrog Rudnega polja so organizatorji namenili sodelujočim, tistim, ki se niso znali ali pa hoteli ukvarjati s temperaturo snega in izbiro prave maže za dilce, so uredili tudi servisno točko s strokovnjakom vred, na cilju pa so brhka dekleta točila čaj in ponujala čokolado.

Manjkal ni niti Lojze Peterle

Nekaj starih znancev na tekaških smučeh smo videli na prireditvi, denimo simpatičnega Irca, nekdanjega prvega možu EU pri nas Erwana Fouereja, prišli so predstavniki Ruske federacije, med njimi celo konzul Sergej Ivanov, s Kosova je prispel nekdanji zunanji minister in zdaj visoki predstavnik EU Samuel Žbogar, pa tudi evroposlanec Lojze Peterle je obogatil spisek sodelujočih. Poleg njih je bilo med udeleženci še nekaj nižjerangiranih politikov državne ali regijske ravni.

Najhitreje je dva kroga odtekel Kristjan Hvala iz Abanke med možmi, med ženami pa je bila najboljša Božena Lipej iz Poslovnih storitev.

Več v tiskani izdaji Slovenskih novic.

Deli s prijatelji