NE BO NAČELNICA

Virant (DL) pometel s Kucler Dolinarjevo (NSi)

Objavljeno 25. september 2013 09.41 | Posodobljeno 25. september 2013 10.57 | Piše: STA, P. J.

Minister za notranje zadeve bo ponovil postopek izbire načelnika ljubljanske upravne enote.

Mojca Kucler Dolinar.

LJUBLJANA – Minister za notranje zadeve Gregor Virant se je odločil za ponovitev postopka izbire načelnika Upravne enote Ljubljana. Kot je zapisal v pojasnilu, okoliščine imenovanja Mojce Kucler Dolinar na mesto načelnice vzbujajo dvome o odprtosti in transparentnosti postopka.

Odločba jo bo čakala na delovnem mestu

»Okoliščine imenovanja so bile neskladne z običajno prakso in vzbujajo dvome o odprtosti in transparentnosti postopka,« je odločitev o ponovitvi postopka izbire načelnika oziroma načelnice Upravne enote Ljubljana pojasnil Virant v izjavi na spletni strani ministrstva. Kucler Dolinarjeva je bila namreč imenovana dva dni pred prenehanjem funkcije vlade Janeza Janše, službo načelnice pa bi morala nastopiti 2. oktobra, torej več kot sedem mesecev od imenovanja.

Po Virantovi oceni je za zagotovitev profesionalnega, politično nevtralnega, prijaznega in učinkovitega delovanja Upravne enote Ljubljana primerno ponoviti postopek izbire načelnice oziroma načelnika in tako zagotoviti povsem odprto konkurenco.

Virant je pojasnil, da je Kucler Dolinarjevo o svoji odločitvi obvestil v telefonskem razgovoru in ji ponudil drugo ustrezno delovno mesto v okviru ministrstva za notranje zadeve. »Na njeno željo ji bo odločba o razrešitvi vročena na delovnem mestu načelnice,« je še zapisal v izjavi na spletni strani ministrstva.

Predaliča je že zamenjal

Marca letos je takratni minister za infrastrukturo in prostor, ki je opravljal tekoče posle in je bil po odhodu Senka Pličaniča pooblaščen tudi za vodenje resorja za pravosodje in javno upravo, Zvonko Černač, za načelnico ljubljanske upravne enote imenoval takratno državno sekretarko na pravosodnem ministrstvu Kucler Dolinarjevo.

Poleg nje je Černač takrat imenoval še sedem načelnikov upravnih enot, med njimi tudi nekdanjega generalnega sekretarja Janševe vlade Boža Predaliča za načelnika grosupeljske upravne enote. Predaliča je aktualni minister za notranje zadeve Virant takoj po nastopu funkcije razrešil s tega mesta.
 

Deli s prijatelji