MRZLO BO

Vikend še lep, potem le 20 stopinj

Objavljeno 04. avgust 2011 15.32 | Posodobljeno 04. avgust 2011 15.32 | Piše: Mi. S.

Naslednji teden bo nad naše kraje prišla hladna fronta in z njo tudi padavine in ohladitve

Konec tedna bo lepši na vzhodu Slovenije
LJUBLJANA – Začel se je avgust, vendar z njim nad naše kraje ni prišlo nič kaj bolj poletno vreme.

Danes popoldne bo na Primorskem delno jasno, drugod pa bolj spremenljivo oblačno, nastale bodo plohe in posamezne nevihte. Ponekod bo zapihal severovzhodni veter. Najvišje temperature so od 21 do 27, na Primorskem okoli 29 stopinj Celzija.

Kako kaže?

Za vremensko napoved smo poklicali dežurnega meteorologa Benedikta Strajnar iz Agencije RS za okolje in prostor, ki nam je povedal, kakšno bo vreme za konec tega in v začetku drugega tedna:

»Jutrišnji dan bo sončen, zjutraj in dopoldan bo ponekod v vzhodni in osrednji Sloveniji nizka oblačnost, vendar pa bo večinoma prevladovalo sonce. Popoldne lahko nastane kopasta oblačnost, v gorah pa kakšna ploha, vendar bo večina Slovenije brez padavin. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, ob morju okoli 18, najvišje dnevne od 24 do 28, na Primorskem do 30 stopinj Celzija.«

Vikend: več sonca na vzhodu

»Sobota se bo začela z jasnim vremenom, vendar se bo pooblačilo, zato lahko na zahodu in severozahodu nastanejo nevihte. Hkrati bo zapihal jugozahodni veter, ki bo trajal še nekaj dni. Ob tem vetru bo več sonca na vzhodu države, na zahodu pa bo več oblačnosti.

Več sonca bodo tako imeli Prekmurje, Štajerska, Dolenjska, Koroška, Celjska, tudi osrednjeslovenska regija, medtem ko bo na Primorskem delno jasno. Lahko se pojavijo manjše padavine.

V nedeljo bo v zahodni Sloveniji pretežno oblačno z občasnimi manjšimi padavinami. Drugod bo sončno, pihal bo okrepljen jugozahodni veter.«

Temperature bodo podobne, kot so, morda bo vzhod nekoliko toplejši predvsem zaradi toplega jugozahodnega vetra: dnevne se bodo gibale od 28 do 29 stopinj Celzija.

Kaj pa naslednji teden?

Naslednji teden se nam obeta ohladitev – ponedeljek bo precej podoben nedelji, v noči na torek pa nas bo prešla izrazita vremenska fronta, s katero prihajajo nad naše kraje padavine in nevihte, zapihal bo severovzhodni veter, pritekal bo hladnejši zrak – v torek bo le do 20 stopinj Celzija.

V naslednjih 10 dneh naj ne bi bilo pretirane vročine, nam je še povedal Benedikt Strajnar.

Pri sosedih

Predvsem v krajih severno in vzhodno od nas se bodo pojavljale padavine, deloma nevihte. Ob severnem Jadranu bo delno jasno in povečini suho, ponekod bo zapihala šibka burja. V petek bo sončno, zlasti v Alpah bodo popoldne posamezne plohe.

Deli s prijatelji