KOT ZATRJUJEJO ZAPOSLENI

VIDEO: »Vlasta Vivod Erjavcu zvesto sledi iz intimnih razlogov«

Objavljeno 02. september 2014 23.00 | Posodobljeno 02. september 2014 23.00 | Piše: S. U.

Na novinarski konferenci je spregovoril nekdanji veleposlanik v Avstraliji Milan Balažic.

Vivodova naj bi bila med drugim hčeri uredila bivanje v državni rezidenci v Parizu.

LJUBLJANA – »Vodjo kabineta ministra Erjavca Vlasto Vivod (nekdanja bibliotekarka pri Morsu), ki Erjavcu, kot zatrjujejo nekateri zaposleni, iz intimnih razlogov zvesto sledi na njegovih ministrskih funkcijah, je ta trajno zaposlil, čeprav je bila sprva zaposlena na kvoto ministra. Vivodova je med drugim hčeri uredila bivanje v državni rezidenci v Parizu, hkrati pa je bil tamkajšnji veleposlanici mandat podaljšan za eno leto. Podobnih primerov lukrativnega delovanja kabineta ministra bi se našlo lepo število,« je med drugim na novinarski konferenci, kjer je bila rdeča nit domnevno protipravno delovanje zunanjega ministra Karla Erjavca, na ministrstvu za zunanje zadeve spregovoril nekdanji veleposlanik v Avstraliji Milan Balažic.

Erjavec ga je odpoklical

Naj spomnimo: Vlasta Vivod je dolgoletna sodelavka in šefinja Erjavčevega kabineta, spremlja pa ga že od ministrstva za obrambo.  

Prav zunanji minister Karl Erjavec je vladi predlagal Balažičev odpoklic z mesta veleposlanika. Ta naj bi bil kršil člen zakona o zunanjih zadevah, ki govori o tem, da mora veleposlanik vzdrževati dobre odnose z organizacijami slovenskih izseljencev. Ko je na odprtju konzulata v Melbournu sedel za skupno mizo z Nicholasom Omanom, je to kršil. Oman je sicer v Avstraliji registrirani pedofil.

Deli s prijatelji