(NE) LEGALNO IN (NE) LEGITIMNO

VIDEO: Tako se je Luka Mesec porogal Janezu Janši

Objavljeno 30. julij 2014 14.30 | Posodobljeno 30. julij 2014 10.36 | Piše: A. L.

V ZL bodo odločitev o tem, ali naj prvak opozicijske stranke SDS prihaja na seje parlamenta, prepustili mandatno-volilni komisiji.

Luka Mesec, ZL.

LJUBLJANA – Ko bodo razpravljali o pravnomočno obsojenem predsedniku SDS Janezu Janši, ki trenutno prestaja zaporno kazen zaradi primera Patria, ali bodo dvignili roko, da se mu dovoli prihajanje na seje parlamenta, je voditelj Odmevov Slavko Bobovnik včeraj vprašal Ljudmilo Novak iz NSi in Luko Meseca iz ZL.

Novakova medlo

»Ta gordijski vozel morajo razvozlati pravniki. Vsekakor pa ima ta zakon luknjo in jo bo treba popraviti. Takrat bom glasovala za spremembe,« odgovarja. Kakšna pa bi bila odločitev glede Janše, še ne ve: »Najprej se bomo posvetovali in proučili pravna mnenja.«

Nelegitimne volitve, izvoljen pa legitimno?

»Lahko bi rekli, da je zanimivo: Janez Janša je pravnomočno obsojen, kot pravnomočno obsojen v Sloveniji pa človek ne more kandidirati na volitvah – on je kandidiral in bil izvoljen. Zdaj pa kljub temu trdi, da je bil izvoljen legitimno in legalno, in to na volitvah, za katere sam pravi, da so bile nelegitimne in nelegalne. To bo moral razčistiti predvsem sam. Mi pa odločitev o tem prepuščamo mandatno-volilni komisiji,« odgovarja Luka Mesec.

Kako bo torej glasoval, ko bodo razpravljali o tem? »Svoje osebno mnenje sem povedal.«

Deli s prijatelji