KRIMINALISTI V AKCIJI

VIDEO: Sij nasedel v Perutnini Ptuj, policija štiri pridržala

Objavljeno 02. december 2015 10.27 | Posodobljeno 02. december 2015 12.01 | Piše: K. K.

Štirim osebam so odvzeli prostost in jim odredili pridržanje, ki bo trajalo, dokler bodo za to podani zakonski razlogi.

LJUBLJANA, PTUJ – Pred dnevi se je pred poslovno stavo Perutnine Ptuj dogajala prava drama. Pomembna visoka poslovna delegacija se je pripeljala pred upravno zgradbo perutninarja, ki se je pred časom oglaševal kot tisti, ki razume piščance. A šment, nesreča nikoli ne počiva, šofer visokih gostov je zapeljal na pogrezni valj, in še preden je postala ogledana investicija njegova, ugotovil, da v Perutnini Ptuj stvari ne funkcionirajo, kot bi morale. Pogrezni valj se je dvignil, avtomobil družbe Sij pa je dvignilo. Ostalo je zgodovina, menda zelo smešna na pogled, reševalci so svoje opravili b. p.

Predsednik se ne oglaša

Danes pa se v Perutnini Ptuj spet marsikaj dogaja. Tudi pri kupcu, Slovenski industriji jekla (Sij), ki je sicer nasedel že tistega dne. S policije sporočajo, da so štiri prijeli: »Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada danes od šeste ure zjutraj na območjih ljubljanske in mariborske policijske uprave na podlagi sodne odredbe opravljajo hišne preiskave stanovanjskih prostorov in poslovnih prostorov gospodarskih družb na 13 lokacijah. Današnje aktivnosti so usmerjene v zbiranje obvestil in dokazov za utemeljitev suma zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti po 240. členu KZ-1.‎« 

Na telefon smo skušali priklicati predsednika uprave Perutnine Ptuj Romana Glaserja, a je njegov telefon izklopljen, zato domnevamo, da je med pridržanimi.

Tako se je pred časom hvalila Perutnina Ptuj.

 

Sumi zlorabe

Štirim osebam je bila odvzeta prostost, zanje je bilo odrejeno pridržanje, ki bo trajalo, dokler bodo za to podani zakonski razlogi. Preiskovalci NPU sumijo, da so osumljenci zlorabili svoj položaj pri izvedbi dokapitalizacije gospodarske družbe s sedežem na Ptuju.

Pri operativnih aktivnostih poleg preiskovalcev NPU sodelujejo tudi kriminalisti in policisti iz Policijske uprave Ljubljana in Policijske uprave Maribor.

NPU je predkazenski postopek začel septembra 2015 na podlagi pisne prijave, preiskovalci pa zbirajo obvestila in dokaze ter izvajajo druge potrebne ukrepe na podlagi usmeritev in navodil Specializiranega državnega tožilstva RS.

Deli s prijatelji