TO SE NE DELA

VIDEO: Nevarni slalom na gorenjski avtocesti

Objavljeno 23. februar 2018 08.02 | Posodobljeno 23. februar 2018 13.40 | Piše: P. Pa.

Vozniki so ogrožali promet.

Fotografija je simbolična FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
LJUBLJANA – Na slovenskih cestah so razmere zaradi snega, ki se oprijema vozišča, zahtevne. Na spolzkih cestah je še posebej pomembno, da vozniki prilagodijo vožnjo razmeram in so previdni, tudi danes so se namreč zgodile že številne nesreče. Gorenjski policisti ob tem opozarjajo voznike, naj se izogibajo prehitevanju vozil in slalomu med posipnimi in plužnimi službami na avtocesti, kot se je dogajalo včeraj na gorenjski.

Iz PU Kranj so poslali posnetek, ki prikazuje, kako so neučakani udeleženci po prehitevalnem pasu serijsko naprej prehitevali eno posipno vozilo, potem pa na nedovoljen način po desnem prometnem pasu še drugo. Tak slalom med vozili ni dovoljen, ker vozil po desni strani ni dovoljeno prehitevati. Obe posipni vozili sta bili v prometu zaradi zagotavljanja ustreznega stanja cest, gre za vozila širših dimenzij, ki se med vožnjo tudi prilagajajo razmeram na vozišču in zato tako prehitevanje na kateri koli cesti tudi zaradi varnosti odsvetujejo. S takimi manevri lahko več izgubite kot pridobite, je sporočil Bojan Kos, tiskovni predstavnik PU Kranj.


 
Na območju PU Kranj so sicer danes obravnavali že tri prometne nesreče. V eni je voznik zapeljal na neočiščeno cestišče, izgubil nadzor in trčil v drugo vozilo. Druga nesreča se je zgodila na priključku avtoceste, ko je voznica trčila v odbojno ograjo, v tretji nesreči pa je prišlo do zdrsa z vozišča.  
Deli s prijatelji