TARČA NAPADOV

VIDEO: Feministke z menstrualno krvjo nad psihoanalitika Vodeba

Objavljeno 05. marec 2014 21.10 | Posodobljeno 05. marec 2014 21.14 | Piše: S. N.

Psihoanalitik Roman Vodeb ima precej težav s feministkami, ki so se ga lotile z vseh koncev.

Roman Vodeb je slovenski olimpijski London razčlenil s psihoanalizo.

LJUBLJANA – Psihoanalitik Roman Vodeb pravi, da je tarča napadov feministk, ki so zgrožene zaradi njegovega dela in razmišljanja. Kaplja čez rob naj bi bil novi odrski projekt DuoTragiKomedija (Lepotica in psihoanalitična zver), kjer bo kot Sigman Frojdeb terapevtsko obdeloval (ali pa ona njega) Monico Bikinsky.

Pritiskajo na medije

»V napovedniku sem vse lepo predstavil oz. je to storil moj menedžer – feminizem ni omenjen z eno besedo. In potem so (pričakovano) začela deževati grozilna in žaljiva sporočila (telefoni, esemesi …), in to naslovljena na mojega menedžerja, ki vse to organizira – za zdaj v ljubljanskem (sobota) in mariborskem (nedelja) Koloseju v času dneva žena,« pravi Vodeb.

»Onemogočili so mi vsa resna predavanja – klicarili so lastnike dvoran (Hostel Celica), da mi odrečejo gostoljubje. Klicali so organizatorje kongresov ('500 podjetnic'), da me ne pustijo na govorniški oder. Klicarile so na ministrstvo (MJU), kjer sem bil izbran kot predavatelj za področje motivacije. Klicarijo na Večer, kjer sem (bil) kolumnist. Pritiskajo na Sabino Obolnar (Ona), zakaj mi daje možnost, da spregovorim ... Pišejo protestna pisma ... Na RTV MMC so mi odstranili blog (pritiskale so na Lada Ambrožiča kot na varuha gledalčevih pravic ... Mislim na feministke – te so frustrirane). Zdaj pač svoje psihoanalitične teorije predstavljam na (gledališkem) odru,« opisuje svoje težave (zavoljo feministk?) Vodeb.

Poscan članek

Pojasnil je še, da so grožnje, ki jih prejema, z anonimne številke. »V kratkem telefonskem sporočilu je bila priložena še številka računa, kamor naj bi menedžer nakazal denar za prizadejane duševne bolečine. Vstajniške socialne delavke so posnele video in me (moj članek iz Večera) – na FB je ta video na njihovem »računu« prikazan – poscale in posrale (z menstrualno krvjo),« pravi Vodeb.

Pojasnilo Vstajniških socialnih delavk še čakamo, dodajamo pa povezavo z videom, kjer so se na zapise Vodeba dobesedno 'poscale in posrale'.

 
Deli s prijatelji