BREZ BESED

VIDEO: Ali v strankah sploh vedo, koga predlagajo v parlament? Redki ...

Objavljeno 11. julij 2014 09.55 | Posodobljeno 11. julij 2014 11.24 | Piše: A. L.

Na soočenjih na RTV Slovenija se je publika skoraj razpočila od smeha, ko predstavniki strank niso vedeli, kdo kandidira na njihovih listah.

Igor Šoltes se je ob komentarju kolega Franca Jurše iz srca nasmejal.

LJUBLJANA – Številne stranke so na svoje sezname kandidatov za poslance uvrstile mnoge nove obraze. Pa sploh vedo, koga imajo na listah? Iz včerajšnjega soočenja na RTV Slovenija je razvidno, da le redki. Navodilo voditelja je bilo, da naj jih na kratko predstavijo in povedo, kaj je njihova dodana vrednost. Iz odgovorov je videti, da le redki poznajo predlagane kandidate za poslance. Odkrito je to priznala le Maša Kociper (Zavezništvo Alenke Bratušek), medtem ko so drugi z oznakami svojih strankarskih kolegov izzvali salve smeha. Franc Jurša (Desus) je, denimo, dejal, da se njegovi kolegici Editi Tomić na obrazu vidi, da je izkušena, Alenka Jeraj (SDS) je o kolegici, ki ji utegne delati družbo v poslanskih klopeh, znala povedati, da prihaja iz SDM kot vsi drugi kandidati, Bojan Starman (DL) si je po prikazu imena in priimka ter fotografije strankarske kolegice vzel najprej premor in začel pojasnjevati, da ni dolgo v stranki ...

Vtis, da predlagane kolege dejansko poznajo, so dajali Janez Tomšič (SLS), Matevž Frangež (SD), Barbara Žgajner (PS), Igor Šoltes (Verjamem) in Matej Tonin (NSi), ki je vedel o novem kolegu na listi povedati celo to, da je bil nekdanji podpredsednik SDS v Kopru, ki je presedlal v njihovo stranko.


Šoltes o kandidatu

»Stavimo predvsem na mlade obraze, kot vidimo z obraza, če se malo pohecam. Gospod pokriva področje mladih,« je o strankarskem kolegu Juretu Detičku povedal predsednik stranke Verjamem Igor Šoltes. Dodal je, da na področju Prekmurja oziroma Pomurja. A hitro iskanje s spletnim brskalnikom razkrije, da kandidat, ki so ga pokazali Igorju Šoltesu, Jure Detiček, prihaja iz 7. volilne enote, ki pokriva del občine Maribor. Je torej vedel o kom govori?

 

image

 

Deli s prijatelji