POMOČ

Veronika (21) po nesreči ostala brez prstov na rokah

Objavljeno 12. april 2013 11.13 | Posodobljeno 12. april 2013 11.13 | Piše: Mo. S.

Tragična nesreča se je zgodila 11. maja lani. Veronikina mama Marija je na kraju samem umrla.

Grozljiva nesreča je Veroniki pustila velike posledice.

CELJE – Včasih je dovolj le sekunda in življenje se ti popolnoma spremeni, usoda pa v takšnih trenutkih nikogar nič ne vpraša. Veronika je svoj usodni trenutek doživela 11. maja lani, ko se je po tragični prometni nesreči, v kateri je umrla njena mama Marija, komajda izvlekla, a posledice bo čutila vse življenje.

Ostala je brez prstov na rokah

Takrat jo je odnesla s hudimi opeklinami glave in rok, njena stegnenica pa je bila na več mestih zlomljena. »Opekline so povzročile, da je ostala brez prstov na rokah,« so zapisali na spletni strani Območnega združenja Rdečega križa Žalec, kjer so organizirali tudi dobrodelno akcijo.

Vsaka pomoč je dobrodošla

»Veroniki želimo pomagati, da bo živela lažje in bolj kakovostno,« pravijo, zato sporočajo, da ji lahko pri nakupu pripomočkov in rehabilitaciji pomagate tako, da darujete po en evro. »Zbrana sredstva bodo v celoti namenjena Veroniki,« obljubljajo. Akcija sicer poteka od 28. februarja, več o njej pa si lahko preberete na spletni strani Območnega združenja Rdečega križa Žalec.

Sovoznik povzročitelja ju je pustil goreti

Mlada, 21-letna Veronika bo za vsakršno pomoč gotovo hvaležna, silovitega trčenja, ki ji je vzelo mamo Marijo Škrubej, pa iz spomina verjetno ne bo mogla nikoli popolnoma izbrisati. Mama jo je pobrala na celjski železniški postaji, nato pa sta se podali na pot proti domu. Vozili sta se pravilno, a voznik, ki jima je v Medlogu pripeljal nasproti, je zapeljal na nasprotni vozni pas in čelno trčil v njun avtomobil, ki se je vnel in zagorel. Vozilo objestnega voznika naj bi krepko presegalo dovoljeno hitrost, prav tako pa sta bila menda posredi alkohol in celo stava … Poleg tega je bil v vozilu še sopotnik, ki je s kraja nesreče pobegnil. Povzročitelj nesreče bo šest let za zapahi.

Deli s prijatelji